Dönüşüm özel krediye kaldı

Trabzon'da dolmuş modernizasyon süreci 2021 Mart ayına ertelenmişti. Pandemiden ötürü ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın bu sıkıntısından sonra şimdi de firmaların dönüşüm tarihine kadar araç imal etmelerinin mümkün olmadığı öğrenildi.Trabzon’da dolmuş modernizasyon süreci 2021 Mart ayına ertelenmişti. Pandemiden ötürü ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın bu sıkıntısından sonra şimdi de firmaların dönüşüm tarihine kadar araç imal etmelerinin mümkün olmadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, Ford firmasıyla görüştüğü ancak firmanın pandemiden ötürü 8 aydan önce araç imal edemeyeceğini söylediği iddia edildi.

BAKANDAN ALBAYRAK’TAN ŞOFÖR ESNAFINA ÖZEL DESTEK PAKETİ İSTENECEK

Şoför esnafından edindiğimiz bilgileri Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya sorduk. Usta, “Her hangi firmayla görüşmemiz olmadı. Başkanla görüştük süreci 2021 Mart’a kadar erteledik. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla beraber önümüzdeki süreçte Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a ziyarette bulunacağız. Ziyarette ÖTV, KDV indirimi gibi faizsiz kredi desteği talebinde bulunacağız. Esnafın durumu kötü. Bakanımızdan destek paketi alıp ona göre değerlendirme yapacağız. Her hangi bir firmayla görüş alışverişi yapmadık.” şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜM ANCAK DESTEK PAKETİ OLURSA OLABİLİR

Esnafın gelir seviyesini artıran uygulamalar üzerinde çalışıldığına da değinen Usta, “Gelir seviyesini artırıcı bazı hamlelerimiz olacak esnafımıza destek mahiyetinde. Gelir seviyesini artırıcı çalışmalarımızı bitirip destek paketini aldıktan sonra dönüşümü ancak bu şekilde yapabiliriz. Zam ikinci planda. Hatlar üzerinde bir değişiklik, değerlendirme yapacağız.” ifadelerini kullandı.

BELİRSİZLİK HAKİM

Pandemiden ötürü dönüşüm sürecinin belirsizlik içerisinde olduğunu kaydeden Usta, “Pandemiden ötürü belirsizlik var. Salgın bitmedi. Bu şekilde giderse süreç zor… Esnafın araç alacak gücü zaten yoktu. Pandemiden dolayı hepten baltalamış oldu. Tek umudumuz özel kredi paketi.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
DOLMUŞMartPandemiFORD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.