Film Festivalı başlıyor

Trabzon Valiliği tarafından desteklenen İTF ve ANADER  iş birliğiyle düzenlenen "Trabzon Uluslararası Film Festivali" (TUFFEST), 16-26 Ağustos tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak. TUFFEST Tanıtım etkinliğine, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ANADER Başkanı Asım Aykan, İTF Başkanı Dursun Çağlayan,Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Onur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalioğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, MHP İl Başkanı Nihat Birinci ile oyuncular, yönetmenler, senaristler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Vali Yavuz, Trabzon'un el attığı her şeyde en iyisini yaptığını herkesin bildiğini söyledi. Yavuz, bu yıl ilki düzenlenecek festivalin de en iyi şekilde gerçekleştirileceğini vurgulayarak, festivalin geleneksel hâle geleceğini ifade etti. Sinemanın etkili bir sanat olduğunu vurgulayan Yücel Yavuz, o nedenle festivalle ilgili tanıtım ve etkinliklerin artırılması gerektiğine işaret etti. Vali Yavuz, emeği geçenlere de teşekkür ederek, düzenlenecek festivalin çok başarılı bir şekilde başlamasını ve tamamlanmasını arzu ettiklerini kaydetti.

TUFEST, ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ OLACAK
İTF Başkanı Dursun Çağlayan ise Trabzon'da anlamlı bir festival yapacaklarını belirterek, Adana'da, Malatya'da ve İzmir'de yapılan film festivalleri hakkında bilgilendirmede bulundu.  Film festivalinde bundan sonra başarı hedeflediklerini aktaran Çağlayan, şöyle konuştu:  "Biz başarılı olacağız. Trabzon film festivalini, uluslararası film festivali yapacağız. Trabzon film festivalini Paris'te, New York'ta, Londra'da, dünya ülkelerinin en gelişmiş başkentlerinde konuşur hâle getireceğiz. Bunu Trabzon'un bu değerli yönetmenleri, yapımcılarıyla, oyuncularıyla, senaristleriyle, ressamlarıyla, mimarlarıyla getireceğiz." diye konuştu.

Dursun Çağlayan, film festivalini büyüteceklerine dikkati çekerek, "Trabzon'da göreceksiniz önümüzdeki yıllarda yönetmen, yapımcı, oyuncu üretecek. Aynı şekilde Trabzon'un birçok alanı film platosu hâline gelecek." dedi.

ANADER Başkanı Asım Aykan da Trabzon'un bu festivale geç kaldığını dile getirerek, "Trabzon bir kültür, spor, ticaret kenti. Şimdi de turizm merkezi olmaya başladı. Bütün bu şehrin başarılı profilinin altında kültür yatıyor. Biz bunu şu anda bütün dünyayı etkileyen film sektöründe gün yüzüne çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çok daha önce olmalıydı." şeklinde konuştu. Aykan, Trabzon'un her işin üstesinden başarı ile geldiğini belirterek, Trabzon'un yaptığı işin her zaman en güzelini yaptığını ve yapacağını ifade etti. Konuşmalar öncesi festivalin düzenleme kurulu üyesi Fedai Çakır, festivaldeki juri üyelerini tek tek tanıtarak, 10 gün sürecek festival hakkında bilgilendirmede bulundu.                       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105