KADINLAR İÇİN İLK "KAZMA VURULDU"

Trabzon'da sadece kadınlar için sosyal tesis oluşturuluyor....

Yerel seçim kampanyasında Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi sözü veren Murat Zorluoğlu, ilk kazmayı vurdu. Şimdiye kadar kadınlar için hiçbir yatırımın yapılmadığı Trabzon’da böyle bir çalışma tüm kesİmler tarafından takdir topladı.Artık kadınlarında çocuklarıyla birlkte zaman geçireceği yaşam merkezine kavuşuyor.

ÇALIŞIRLAR AMA KARŞILIK ALAMAZLAR
Türkiye’de seçim çalışması denildi mi ilk akla kadınlarımız gelir. Çünkü kapı kapı dolaşıp oy isterler. Bunun içinde hiçbir karşılık beklemezler. Yani çileyi çekenlerin başında gelirler. Siyasiler ise her zaman bir vaatte bulunurlar ama elle tutulur hiç bir şey yapılmaz. Taaki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğl, göreve gelene kadar. Başkan Zorluoğlu seçim döneminde açıklamıştı “Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezini” 

İLK KAZMA VURULDU
İlk zamanlar bu projeyi kimse ciddiye almadı desek yeridir. Çünkü bu zaman kadar kadınlarımıza verilen sözler hiç yerine getirilmemişti. Şimdi Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çıkmış seçim döneminde ki vaadini yerine getiriyor. Zorluoğlu, Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesinde “Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi” için kazmayı vurdu. Bu çalışmayı görenlerde 'Helal olsun Zorluoğlu’na' ifadelerini kullandı. 

"YAŞANIR GÜZEL TRABZON İNŞAA EDİYORUZ"

Kadın Yaşam ve İstihdam merkezi inşaatı hakkında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Seçim döneminde özellikle kadınlarımıza bir sözümüz vardı. Kadın Yaşam ve İstihdam merkezi. Hakikaten çok heyecan verici bir proje. Çok özel bir proje, çünkü sadece kadınlara özgü bir merkez oluşturuyoruz. Burada kullanıcısından çalışanına kadar herkes kadın olacak. Ve burada verilen hizmetler sadece kadınlarımıza has olacak. Sosyal alanlarıyla yaşanır, güzel bir Trabzon inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

PROJENİN İÇİNDE NELER VAR:

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin içinde ki alanlarla ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Bu projenin içerisinde öncelikle bir sosyal alan var. Burada en flaş olanı yarı olimpik yüzme havuzu. Sadece kadınlarımıza has. Onlara özel, onların kullanabileceği yüzme havuzu. Yine hanımefendilere özel fitnees salonları, çok amaçlı salonlar, kafeterya, çocuk oyun alanları gibi kadınlara ve onların çocuklarına hizmet edecek sosyal yaşam alanları olacak. Ama bu proje sadece sosyal yaşam alanlarından ibaret değildir. Aynı zamanda bu projede istihdam bölümü de var. Yani projenin bir bölümü sosyal yaşam alanlarından ibaret, diğer bölümde ise atölye ve çok amaçlı salonlardan oluşacak büyük bir kompleks. Bu atölyelerde de özellikle kadınların kurmuş olduğu kooperatiflere orada üretim yapma imkanı vereceğiz. Orada kadınlarımız üretecekler ve orada üretilen çok çeşit materyali biz Büyükşehir Belediyesi olarak, çok çeşitli yerlerde, bize ait alanlarda bu ürünleri vatandaşa satacağız. Yani bu merkez sadece bir sosyal yaşam alanı değil aynı zamanda kadınlarımızın çalışıp, evlerine ve geçimlerine katkı yapabilecekleri çok önemli bir yer olacak. Ben bu projenin bu yatırımın şehrimize şehrimizin kadınlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.