Kaynar Kazan - Trabzon bunları konuşuyor

ADLİYEDEKİ ZAMLAR NEDEN GERİ ALINMIYOR
Trabzon Adliyesi’nde yiyecek ve içeceklere yapılan zamlar neden geri alınmadı. Tüm ülkede birçok firma doların düşmesiyle birlikte kampanya başlatarak indirime giderken, adliyede içecek ve yiyeceklere yapılan zamlar hala geri alınmadı. Yemek yememekte ve içecek almamakta ısrarlı olan adliye çalışanları tepkilerini zamların geri alıncaya kadar sürdüreceklerini söylediler. Bu arada adliyede yemek yiyen bir kısım  memur ise zorunluluk içerisinde yemekhaneyi tercih ettiklerini söylediler. 
AHMET KURT DÖNÜYOR MU? 
Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt’un yerel seçimler öncesi ismi Tonya Belediye Başkanlığı için yeniden seslendiriyor. Kendisi bu konuda net bir açıklama yapmadı. Zaten AK Parti’deki süreç de yeni başlıyor. Memurlar için son istifa tarihi 1 Aralık 2018 tarihi olarak belirlendi.
Kurt önceki gün sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Kurt, şunları söyledi: “Elbette yerel yönetimler yerelde önemli hizmet sunucularıdır. Tonya'da da yerel seçim kazanı kaynamaktadır. O olur, bu olur. Bir şekliyle ilçenin iyi veya vasat başkanı olur. Zor olan vekilli olmaktır. Seçim arefesinde adaylara/aday adaylarına eşit mesafede duran ve halkın tercihi tercihimizdir anlayışıyla siyasi rehberlik icra eden Vekilimiz Salih Cora'ya sahip çıkmayı ve yıpratmamayı kırmızıçizgi benimsiyoruz.”
ÇEBİ KİME TEPKİ GÖSTERDİ 
Cumhuriyet, 7’den 70’e herkesin cumhuriyeti... Cumhuriyet başörtülünün de, çarşaflının da, saçı açık, mini eteklinin de cumhuriyeti. Cumhuriyeti kıyafete indirgeyerek düşmanlık oluşturan anlayış hâlâ hüküm sürüyor. Trabzon’da bir özel okul açtığı resim sergisinde çarşaflı kadınları çocuklara öcü olarak göstererek çarşaf üzerinden cumhuriyeti anlatıyor. Ancak Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı aynı fotoğrafa koymayı unutmuşlar! Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi, ziyaret ettiği sergi de bu resimleri görünce tepki gösterdi. Çebi, “Türkiye, bunları aşalı çok oldu. ‘Cumhuriyet budur’ demek ve bütün meseleyi kıyafete indirgemek bunu yapanların ne kadar geri kafalı olduğunu gösterir. O körpe zihinleri şimdiden başörtüsüne, çarşafa düşman olarak yetiştirmek demektir. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Hele hele devletten beslenen özel kolejler bunu yapamazlar. Milli Eğitim Müdürlüğünü soruşturma yapmaya çağırıyorum. Cumhuriyet herkesin cumhuriyeti. Başı açığın da başörtülünün de. Kıyafet üzerinden düşmanlık üretmeyi artık bırakın ne olur.”
MHP İL BAŞKANI HANGİ PARTİYİ ÖVDÜ
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım oldukça dikkat çekti. Cumhur ittifakının yerelde bozulmasının ardından bugün sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Tarım, CHP’den övdü dolu sözlerle bahsederken, AK Parti ve MHP’nin girdiği yolun karanlık olduğunu kastetti. İşte Tarım’ın yaptığı o paylaşım: 
“CHP bu ülkenin kendisine ihtiyaç duyulması gereken bir parti olduğuna inananlardanım, çünkü köklü bir geçmişi vardır, inandığımı söylüyorum, MHP ve AKP’nin girmiş oldukları yolun sonunda iyi şeyler gözükmüyor. Genel başkanımız son ana kadar her şeyi zorladığı halde, AKP içindeki kirli eller hünerlerini ortaya koymuştur. Buradaki mesele CHP meselesi değildir. Özellikle 3 veya 4 büyük şehirde CHP, HDP işbirliği bu mille tin önüne koyulacak ve AKP’nin işinin çok zor olduğu görülecektir, işte o zaman DEVLET BEYİ tekrar anlayacaklar, fakat iş işten geçmiş olacak, halen siyasette farklı gelişmeler bekliyorum. Şayet olmazsa genel başkanımızın da dediği gibi cumhur ittifakı yara alır. O zamanda Türkiye’deki ERDOĞAN düşmanlığı üzerinden siyasetlerini şekillendirerek MHP yi suçlayanları anlayabiliyoruz da,
bu duruma asıl sevinen TÜRK ve VATAN düşmanlarını nasıl anlayacağız.  Hep beraber seyredeceğiz. Çözümü bulunmazsa hazırlıklı olun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.