KIZLARA 10'AR YIL HAPİS

TRABZON'DA, sosyal medya üzerinden tartıştıktan sonra evlerine çağırdıkları üç kızdan ikisini tekme tokat döverek kayıt altına alan ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden yayan üniversite öğrencisi 3 kızdan ikisi, üçer kez 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, beraat eden kızı ise özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle savcılığa ihbar etti.

5 KIZ İÇİN HAPİS İSTENMİŞTİ

Trabzon'un Konaklar Mahallesi’nde 13 Şubat 2017 tarihinde sosyal medya üzerinden tartıştıkları Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B. adlı kızları evlerine çağıran KTÜ Mimarlık Bölümü öğrencisi Hasibe H. (25), KTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mihriban Y. (19) ve Hukuk Fakültesi Bölümü öğrencisi Nurçin Ç., üç kızdan ikisini tekme tokat dövdü. Dayak yiyen iki kız, kendilerini döven ve görüntüleri sosyal medya üzerinden yayan üç kızdan şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine yapılan soruşturma çerçevesinde Hasibe H., Mihriban Y., ve Nurçin Ç. hakkında 12 yıldan 46 yıla kadar hapis istemliyle dava açıldı. Saldırıya uğrayan Esra K. ve Kübra T. hakkında ise 'hakaret ve tehdit' suçlarından 9 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis talep edildi.

SON SÖZLERİNİ SÖYLEDİLER

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen son davaya sanık Kübra T. katıldı. Diğer sanıkların katılmadığı duruşmada Kübra T.'nin avukatı İsmail Kaynar, Esra K.'nın avukatı Doğukan Bora Savaş ve dayakçı kızlar Mihriban Y., Hasibe H. ve Nurçin Ç.'nin vekili Avukat Ahmet Cihan Aksoy hazır bulundu. Son savunmasını yapan dayakçı kızların vekili Avukat Ahmet Cihan Aksoy, hürriyeti tahdit suçunun oluşmadığını, tüm suçlarda lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep etti. Müvekkilinin darp edildiğini belirten Avukat Doğukan Bora Savaş, "Karşı tarafın kontrolü ve yetkisiyle bir yere oturtularak darp edilmiştir. Videoya çekilmiştir. İstediği anda ayrılamayacağı aşikârdır. Bu, hürriyetten yoksun bırakma suçunun gerçekleştiğini göstermektedir." dedi.

YAŞANAN OLAY BENİ ETKİLEDİ

Duruşmada hazır bulunan Kübra T., yaşanan olayın kendisini çok etkilediğini söyledi. Kübra T., "Karşı tarafın rahat tavırları beni çok etkiledi. Tehdit altında olduğumu düşünüyorum. Sosyal medyada yazdığım hakaretler, karşı tarafın tahrikine karşı yazdığım hakaretlerdir. Yazdığım hakaretlerden ve küfürlerden dolayı pişmanım." diye konuştu.

İKİ CEZA, İKİ BERAAT, BİR SUÇ DUYURUSU

Mahkeme son savunmaların ardından kararını açıkladı. Dayakçı kızlardan Nurçin Ç. hakkında suç iştirakte bulunmadığı, hürriyeti tahdit suçuna iştirak etmediği, hakaret ve tehdit suçlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar veren mahkeme, Mihriban Y. ve Hasibe H.'ye hürriyeti tahdit suçundan üçer kez 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, Mihriban Y. ve Hasibe H. hakkında hakaret ve tehdit suçundan beraat kararına hükmetti. Mahkeme ayrıca Kübra T. ve Esra K. hakkında ise tehdit suçlarından beraatına karar verdi.

MAHKEME SUÇ DUYURUSU YAPTI

Mahkeme üç ayrı suçtan beraat eden Nurçin Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu. Nurçin Ç.'nin Kübra T. ve Esra K.'nın rızası olmadan kendilerini videoya alıp sosyal paylaşım ağlarında görüntülü veya sesli ifşa ederek özel hayatın gizliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasına karar verdi.

TÜRK YARGISI ADINA EMSAL KARAR

Avukat İsmail Kaynar, yerel mahkemenin kararının Türk yargısı adına emsal teşkil ettiğini söyledi. Avukat Kaynar, "Yaşanan olayın televizyon kanallarında tekrar tekrar yayınlanması sosyal medya üzerinden mağdur müvekkillerimizin teşhir edilmesi, hem özel hayatın gizliliği hem de onların sosyal yaşantısı açısından hayatlarında büyük yaralar açtı." dedi. Tutuksuz yargılanmalarından dolayı sanıklarda bir rehavet hâkim olduğunu belirten Avukat İsmail Kaynar, " Görüyoruz ki Türk mahkemeleri bu yönde güzel kararlar da veriyor. Bugün verilen kararda her bir sanık için onar yıl hürriyeti yoksun bırakmaktan ceza verildi ama hakaret yönünden müvekkillerimiz beraat etti. Video kaydı yapan sanık için ise beraat verilmiştir. Bu konuda biz de savcılığa ayrıca şikâyette bulunduk." diye konuştu.



 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.