MAZLUMUN ZAFERİ

BM Genel Kurulu'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki olarak sunulan karar tasarısı 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Kudüs konusunda BM Genel Kurulu'na sunulan karar tasarısının ezici bir çoğunlukla kabul edilmesi memnuniyetle karşılandı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs kararını geri almasını öngören tasarının kabul edilmesini Trabzon'daki STK’lar değerlendirdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu: BM’de yapılan oylama sonucunda İslâm âleminin arzu ettiği sonuç çıkmıştır. Bütün dünya hakikati görerek bu doğrultuda oylamada gereğini yapmıştır. İnanıyoruz ki bundan sonra bütün dünya devletleri hak, hukuk ve adaletin hâkim olduğu şekilde hareket edecektir. Güçlünün baskısıyla artık sonuca varılamayacağı görülmüştür. İnsan haklarına saygılı olma noktasında çıkmış bir karardır. Kudüs İslâm Âleminin en kutsal mekânlarından bir tanesidir. Kudüs bizim ilk kıblemiz olması hasebiyle de inancımız adına oldukça kutsal bir yeri vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak takip ettiğimiz, üstelediğimiz, doğrunun peşinden gittiğimiz Kudüs konusunda BM böyle bir karar alması Türkiye Cumhuriyetinin ısrarlarında ne kadar haklı olduğunun göstergesidir. Ülkemizi yalnız bırakmayan diğer ülkelere de teşekkür ediyoruz. Dünyada adil olan neyse artık onu peşinden gidildiği gözükmektedir.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan: Biz her platformda ABD’nin Kudüs politikasını şiddetle kınıyor ve her defasında reddediyoruz. Bu karar onlara güzel bir ders olmuştur. Cumhurbaşkanımızı bu konuda tebrik ediyor ve kendisine milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Özgür Türkiye’nin bu duruşuna her zaman destek veriyoruz.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan Her şeyden önce Birleşmiş Milletler (BM) mazlumun yanında olduğunu göstermiş oldu. Bu karar alındı diye, oturup kenara çekilmek yerine Türkiye olarak bu ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmemiz ve ona göre de devam ettirmemiz gerekiyor. Hiçbir zaman boşluğa ve ya unutkanlığa yer yok. Haklı olan davamızda haksız konuma düşmemek için her zaman davamızın peşinde olmalı ve olayın gerçeklerini herkese anlatmalıyız. Kudüs’ün Müslümanlar için kutsal bir yer olduğunun bilinmesi ve tüm dinlere saygı gösterilmesi gerektiğinin de altını çizmek istiyorum. Bosna’nın çekimser oy kullanması biraz düşündürürcü. Bosna bizim canımız, buna üzüldüğümüzü de belirtmek istiyoruz.

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara: Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Kudüs konusunda büyük bir çoğunlukla aldığı karar elbette memnuniyet vericidir. Bu karar Türkiye’nin savunduğu haklı davanın dünyanın çoğunluğu tarafından da desteklendiğini ortaya çıkarmış oldu. Küresel adalet adına atılmış önemli bir adım olan bu kararın Filistin davasına katkı yapmasını umuyoruz. Dünyanın hala bir vicdanı ve ortak aklı olduğu bu kararla tescillendi. Dünya ülkelerinin ABD ve İsrail’in şantajına boyun eğmemesi gelecek adına sevindirici ve umut verici.  Bunun bir mesaj olarak alınması ve dünya barışına katkıda bulunması en büyük dileğimiz.

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül: BM kararıyla Türk halkının haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Hakkaniyetle mücadele eden her zaman kazanacaktır. ABD’nin yanlı tutumunu ve hatalı olduğunu BM kararıyla bir kez daha kamuoyuna duyurmuş olması BM duyulan güvensizliği bir nebze olsun azaltmıştır. Cumhurbaşkanımızı Kudüs konusunda yaptığı çalışmalar için takdir ediyor ve dünyada varolabilmek için güçlü, doğru ve adaletli olunması gerektiğini bu alınan karar ile görmüş bulunuyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.