MEB’e bir tepki de TAKADER’den

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) açıkladığı “Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları” listesinde Trabzon Kanuni Anadolu Lisesinin yer almamasına tepkiler sürüyor. MEB’e bir tepki de Trabzon Anadolu ve Kanuni Anadolu Liseliler Derneğinden (TAKADER) geldi. Yazılı açıklamada, “Okulumuzun bahsettiğimiz listede yer almaması bir eksikliktir. Bu durum hızla düzeltilmelidir. Özellikle Trabzon’daki tüm inisiyatif sahiplerini, siyasetçileri, kent yöneticilerini, bu konuda irade beyanına ve harekete geçmeye davet ediyoruz.” denildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Bölgemizdeki ilk, ülkemizdeki 24. Anadolu lisesi olarak 1982 yılında kurulan okulumuz, kurulduğu günden bugüne kadar aralıksız olarak sınavla tercih edilen bir okul olmuştur. Sadece bulunduğu semtten değil, bölgemizin tamamından öğrenci almış, fiziki imkânları ve kadrosu ile ülkemize yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet eden insanlar yetiştirmiş, yetiştirmeye devam etmektedir. Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında büyük başarılara imza atmış, üniversite giriş sınavlarında ülke genelinde ilk 10’da, ilk 100’de, ilk 1000’de sürekli olarak öğrencileri olmuştur. Başta TÜBİTAK olmak üzere birçok kurumun liselere yönelik yarışmalarında önemli dereceler elde etmiştir. Sportif açıdan ise basketbol, tenis, bisiklet, atıcılık, oryantiring, satranç gibi alanlarda bireysel ve takım hâlinde büyük başarıları bulunmaktadır. Kültürel yarışmalarda da hem edebi hem de gösteri alanlarında dereceler elde edilmiştir. Bunların tamamı ülke genelinde ve hâlen sürdürülen başarılardır. Okulumuz, 2016 yılındaki başarısı ile ülke genelinde Anadolu liseleri arasında 56. sırada yer almış, 2017 yılında ise ilk 50 lise arasına girmiştir. Geçtiğimiz yıl %1 ve %4’lük dilim aralığından 170 öğrenci almış, bu öğrencilerin 69’u taban puan açısından daha üstteki fen liselerine girebilecekken, bunun yerine okulumuzu tercih etmiştir. Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi sadece Trabzon’un değil tüm Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek taban puanla öğrenci alan Anadolu lisesidir. Kısacası bölgenin markası hâline gelmiş okuludur. Okulumuz şu an ‘Hayat Boyu Öğrenme’ ve ‘ERASMUS’ programları çerçevesinde 6 adet Avrupa Birliği Projesini başarıyla yürütmektedir. Bu projelerle hem öğrencilerine hem de öğretmenlerine dünya ölçeğinde kendilerini geliştirme fırsatları sunmaktadır. Bugün, Trabzon Kanuni Anadolu Lisesinin yetiştirdiği, ülke genelinde ve uluslararası düzeyde vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve devletimize hizmet etme sorumluluğu yüklediği mezunları olarak şunları ifade etmeyi de görevimiz olarak görüyoruz:

-Öncelikle okulumuzun bir gelenek hâline gelen başarılarının mimarı kıymetli öğretmenlerimize ve idarecilerimize şükranlarımızı sunuyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

-Okulumuzun, geleneksel başarıları, fiziki ve teknik altyapısı, konumu ve tarihi, mekânının Trabzon’a hizmet geçmişi, kadrosu ve benzeri tüm hususlar dikkate alındığında son yayınlanan ‘Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları’ listesinde yer almaması ve bu eksikliğin teknik gerekçelerle izah edilmeye çalışılması kabul edilemez.%1-%4’lük dilimden öğrenci alan bu marka okulun %10’luk sınıflandırmaya girememiş olmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

-Herhangi bir okulun niye bu listede yer aldığını asla tartışmıyoruz ve böyle bir kıyasın içine hiçbir zaman girmeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz.

-Okulumuzun bahsettiğimiz listede yer almaması bir eksikliktir. Bu durum hızla düzeltilmelidir. Özellikle Trabzon’daki tüm inisiyatif sahiplerini, siyasetçileri, kent yöneticilerini, bu konuda irade beyanına ve harekete geçmeye davet ediyoruz. Biz, mezun olduğumuz kurumun niteliğinin farkındayız. Derdimiz, bizden sonrakilerin de niteliği değişmeden, köklü geçmişe sahip bu kurumdan istifade etmesi ve ülkemizi gelecekte daha da ileriye taşımalarıdır. Bu konuda mücadelemiz, ulaşılabilen en son noktaya kadar devam edecektir.”

Aydın GELLECİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.