Rizeli firma kara listede!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 91 firmaya ait 113 parti ürünü taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği için ifşa etti. Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize dışında ifşa edilen firma bulunmazken bu firma da çay üreticisi Karali Çay oldu. Firmanın, Carrefour’a ürettiği filiz çayında boya/gıda boyası tespit edildi.

BAKANLIK SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERİ İFŞA ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşın sağlığını korumaya, gıdada taklit ve tağşiş ürün yapanlara göz açtırmamaya devam ediyor. Bu kapsamda,  taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürün Bakanlık Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunuldu. Vatandaşın sağlığı söz konusu olunca kimsenin gözünün yaşına  bakmayacaklarını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bu kapsamda son olarak 91 firmanın 113 parti ürününü ifşa  ettiklerini duyurdu.

BÖLGEDE SADECE RİZE’DE

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürün içinde Rize’den de firma yer aldı. Karali Çay Sanayi Ticaret ve Gıda Pazarlama Anonim Şirketi Sabancı Holding’in ortağı olduğu Carrefour’a ürettiği 500 gr Filiz Çayının içinde Boya/Gıda Boyası tespit edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.