Sağlık İl Müdürü açıkladı!

Trabzon Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Biz Eksiden Ne İdik” adlı kitabın tanıtımı dün yapıldı. Kitabın tanıtımı için Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yapılan toplantıya, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ile Destek Hizmetleri Başkanı Erdem Şen katıldı.

TRABZON’DA KORONAVİRÜS VAKALARI AZALDI MI?

Trabzon’da koronavirüs vakalarıyla ilgili de açıklama yapan Usta, “Süreç hepimizin lehine ilerliyor. Şu an ki rakamlar rahat baş edeceğimiz tarzda. Ama yine düşük rakamlardaki, yüksek rakamlara geldiğimizi bildiğimiz için tekrar olur mu düşüncesiyle tedbiri elden bırakmamayı gayret ediyoruz. Sağlıkçıların aldığı tedbirler yetmiyor. Halkın da rehavete düşmemesi ve işi sıkı tutması gerekiyor. Bir süre daha maske, temizlik, sosyal mesafeye daha dikkat etmek gerek.” diye konuştu.

BASIN İLK AŞILANACAK MESLEK GRUPLARINDAN MI?

Aşılama sürecinde öncelik verilecek meslek gruplarının başında olması istenen basın ile ilgili soruya da Usta, “Bu bakanlık nezdinde de dile getirildi. Süreci bakanlık yönetiyor. Biz bir şey diyemiyoruz. İlk aşama öncelikle geçmesi gerekiyor. O da sağlıkçılar.” diye aktardı.

AŞI PERŞEMBE GÜNÜ GELİYOR

Aşıların Trabzon’a gelip gelmediğine yönelik soruyu cevaplandıran Usta, “Cumhurbaşkanımız açıkladı. Aşı Perşembe-Cuma gibi gelecek. Aşılar geldiğinde hemen hızlı dağıtılması konusunda organizasyonları bakanlık talimatıyla yapıyoruz.” dedi.

TRABZON’DA 450’NİN ÜZERİNDE AŞI ODASI HAZIRLANDI

Trabzon’da aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Usta, “200’e yakın aşı odası hazırladık. Bize verilen aşı oda sayısını tam anlamıyla sağladık. 267 tane Aile hekimleri de aşı yapacaklar. 450’nin üzerinde aşı odası dediğimiz noktayla aşı hizmeti verecek duruma geldik. Bunları takip edeceğiz.” şeklinde belirtti.

AŞI TRABZON’A NE ZAMAN GELECEK?

Aşıların Trabzon’a ne zaman geleceği ile ilgili bilgi veren Usta, “Henüz değil. aşıların talimatının verilmesi gerekiyor. Tanımlamalarının yapılması gerekiyor. İlk aşıyı size duyuracağız. Belki ilk aşıyı ben yaptırmış olacağım, değerli arkadaşlarımızla birlikte.”

AŞILAMA RANDEVU İLE YAPILACAK

Aşıyı kişinin yaptırıp yaptıramayacağını e-nabız ve MHRS gibi bakanlığın programlarından öğrenebileceğini kaydeden Usta, “Sabah 8.30’dan akşam 24.00’a kadar aşı yapılması gündemde. Randevu ile birlikte çalışacak. Randevu sistemini herkesin telefonuna yüklemesini istirham ediyoruz. Bizim bir sıkıntı olacağını, sıkışıklık yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Sayılar ona göre hesap edildi. Randevu ile geleceği için günlere sayı yayılacak.” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİR HASTANESİ İLE HİZMETLER BİRLEŞTİRİLİRKEN HASTANELER KAPATILACAK MI?

Trabzon’da Şehir Hastanesini yapılmasıyla birlikte merkezde kalan hastanelerin kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Usta, “Kapatmaktan ziyade hizmetlerin birleştirilmesi çok önemli. Hastalar komplike durumda gelebiliyor. Sadece kalp şikâyeti olan olmuyor. Kadın doğum hekimine, Ürolajiye ihtiyaç olabiliyor. Bunların hepsinin bir arada olabildiği hastaneler hasta için de çok önemli. Bizim hizmeti kolay ve pratik yapmamız önemli. Bu tür merkezlerde toplanmak şehrin sağlık alt yapısı için önem arz ediyor. Şehir Hastanesi ile birlikte şehrimizde sıkıntısını yaşamadık. Oldukça iyiydi. Ona rağmen B Planı bazı mekânları yoğun bakımlara çevirdik. Eksiksiz gitmeye çalıştık. Ama bunun 2 katı yoğun bakım ünitesi şehir hastanesinde kurulacak. Geleceğe baktığımızda gerçekten damga vuracak tesisler kazanılıyor. Diğer hizmetlerin bir araya gelmesiyle hizmetin daha kolay ve pratik olması sağlanacak.” diye cevap verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.