Savcı telefonun şifresini vermedi

GAZETE61 HABER MERKEZİ - ÖZEL HABER

GÖZALTINDA ŞİFRELERİ VERMEDİ
Trabzon'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Savcı Y.A.'nın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alındıktan sonra tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi. Savcının tutuklanmasının ardından gözaltı sürecinde yaşanan ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Y.A.'nın gözaltı işlemleri sırasında polislere teslim ettiği cep telefonunun şifrelerini vermediği ortaya çıktı.

O TELEFONUN ŞİFRESİ KIRILAMIYOR
Gözaltında bulunduğu sırada kendisine polisler tarafından cep telefonu şifresi soruldu. Savcı Y.A ise 4 kez farklı şifre verdi. Trabzon'daki kritik davaların tamamında imzası olan savcının ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle şifreleri vermediği ileri sürüldü. Savcının Iphone olan cep telefonu şifrelerinin kırılmasının zor olduğu bildiği iddia edildi. Bu arada Y.A.'nın görevi sırasında mesai saatleri dışında bir hakimle sık sık buluştuğu ve örgüt adına dosya hazırladığı iddiaları Adalet Bakanlığı'na ulaştı.

SİGARA İÇERKEN POLİS YAKALADI
FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla gözaltındaki şüphelileri adliyeye sevk eden polis, şüphelilerden birinin adliye önünde sigara içen bir kişiyi göstererek, sohbet toplantılarına katılan A.B. olduğunu ileri sürdü. Alarma geçen polis, adliyenin kamera görüntülerini izledi. Sigara içen kişinin mübaşir A.B. olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan mübaşir, Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.