"Trabzon İçme Suyu İsale Hattı” projesi tüm hızıyla sürüyor

Trabzon İçme Suyu İsale Hattı Projesi ile şehre yıllık 73 milyon metreküp içme suyu temin edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve çalışmaların bütün hızıyla sürdüğü “Trabzon İçme Suyu İsale Hattı” projesiyle şehrin içme suyu meselesi tarihin tozlu sayfalarına atılacak. Projenin tamamlanarak hizmete alınması ile Trabzon’a yıllık 73 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Bütün şehirlerimizin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için eylem planları hazırlayarak projeler üreten Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu çerçevede Trabzon’un uzun vadeli su ihtiyacını karşılamak için başlattığı Trabzon İçme Suyu İsale Hattı projesinde çalışmalarını sürdürüyor.

2045 YILINA KADAR OLAN İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK
Proje kapsamında yıllık 73 milyon metreküp su Atasu Barajı’ndan alınarak Trabzon’a aktarılacak ve şehrin 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak. Proje ile 91,5 km uzunluğunda isale hattı inşa edilecek, ayrıca 14 adet yeni depo, 7 adet yeni terfi merkezi imalatı yapılacak olup, 15 adet depo ve 3 adet terfi merkezinin de iyileştirmesi sağlanacak. Yaklaşık 120 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilmekte olan proje arıtma tesisi ile birlikte şehrin içme suyu meselesini ortadan kaldıracak. Projenin 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

GÜNLÜK ÇÖZÜMLER ÜRETİLMİYOR
Bakanlık olarak kendilerine susuz şehir bırakmamak adına bir hedef belirlediklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Son 14 yılda işletmeye aldığımız içme suyu tesisleri ile takriben 41 milyon vatandaşımıza ilave içme suyu sağladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Hazırladıkları İçme Suyu Eylem Planları ile 81 ilin 2040, 2050 ve hattâ 2071 yıllarına kadar içme suyu ihtiyacının planlandığını vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, “Plan yapmak ve hedefler belirlemek bir işi gerçekleştirmek adına önemli bir adım. Biz de şehirlerimizin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını çözmek için planlar yapıyoruz. Günlük çözümler üretmiyor, şehirlerimizin gelecekteki nüfus artışlarını da göz önünde bulundurarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Trabzon’da çalışmalarını yürüttüğümüz içme suyu projesi de günlük bir çözüm değil, projeyle ilimizin 2045 yılına kadar olan içme suyu problemini ortadan kaldıracağız.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.