Trabzon’a yeni bir eser daha kazandırmakta kararlı

Şehir Camisi ‘nde Gözler Gümrükçüoğlu’nda

Trabzon’da uzun yıllardır yapılması konuşulan şehir camisi için artık bütün gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nda. Geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclisi toplantısında bu konuda yetki Başkan Gümrükçüoğlu’na verilirken bölgede örnek olacak caminin yapımı için Başkan Gümrükçüoğlu çalışmalarına başladı. Belediye bütçesi kullanılmadan yapılması planlanan cami hakkında Başkan Gümrükçüoğlu bağışçı olabilecek kişilerle görüşmelere start verdi. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ında cami derneğinde olması bağışçıya ulaşılmasında önemli bir avantaj gibi gözüküyor. Trabzon’un Soğuksu Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı camiden sonra sahildeki cami Gümrükçüoğlu tarafından yaptırılan ikici camii olacak.

En az 30 milyon TL’ye mal olması beklenen ve Trabzon’a kalıcı bir eser daha kazandırmak konusunda kararlı olan  Başkan Gümrükçüoğlu, , “Şehirlerde, o şehir ile özdeşleşmiş, sembol olmuş camiler vardır. Bizim şehrimizde de İskenderpaşa Camisi, Mehmet Akif Ersoy Camisi gibi camilerimiz var ancak, yoğun katılımla gerçekleşen cenaze gibi, mevlid gibi merasimlerde şehir içinde herhangi bir sıkışıklığa yol açmayacak, park sorunu olmayacak şekilde, çok yönlü olarak hizmet verebilecek, 8-10 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir, sembol olacak bir camiye ihtiyaç duyuluyor. İnşallah Trabzon’umuza önemli bir eser kazandırmış olacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.