25 DAKİKALIK OYUN

Trabzonspor geçtiğimiz hafta Malatya karşısında skora bakarsan iyi, oyuna bakarsan ilk yarının son 25 dakikası hariç yine kötü bir futbol izletti .Bu maçın bize katkısı tam haftasında alınması gereken bir 3 puan oldu. Oluşabilecek baskı bu maçla kırıldı ve takım rahatladı. Sevindirici diğer bir konu ise Afobe'nin attığı 2 gol ile en azından ilerleyen haftalar için güven eksikliğini yenmesi oldu, diyebiliriz.

Maçın geneline bakarsak ilk 20 dakika ve ikinci yarının komplesi kötü bir futbol, sadece ilk yarının son 25 dakikası iyi futbol diyebiliriz.Malatya takımı kötü futbol oynuyor ve Trabzonspor'un üstüne oyunun büyük bir bölümünde hiç gelemedi. Fakat 25 dakikalık oyun bana umut verdi. Bunu 90 dakikaya yayabilirsek yine iyi bir sezon geçirebiliriz. Solda Marlon ilk maçı olmasına rağmen iyi bir kumaş olduğunu gösterdi.

Edgar'a gelince ayrı bir parantez açmak gerekir. Geçen sezon olsaydı, şampiyonluk şarkıları söyleyebilirmiydik, diye aklıma sorular gelmiyor değil. Malatya maçında pozisyon alışı , topu oyuna sokuşu ve hızını kullanması adeta defans hattına ilaç oldu, diyebiliriz. Hüseyin Türkmen, Malatya maçında çok kötü de değildi. İlk golün asistini yaptı ve Edgar ile çok uyumsuz değildi. Ama geldi yine penaltı yaptırdı. Rakibe uzak kalınca hata yaptı. Yine de kırmadan dökmeden 22 yaşındaki bir oyuncu nasıl kazanılırsa, o şekil kazanmanın yollarını aramalıyız. Kaybetmek kolay oluyor da kazanmak tabiki biraz zor. Bu çocuk Türkiye'nin en zor şehrinin takımında stoper oynuyor. Eleştiriyi yapıcı yapmakta fayda var. Sağda Trabzonspor'da altyapının son ürünü olan genç yetenek Serkan, Joao Pereira’nın yokluğunu hiç aratmadı. Savunmada başarılı işler yapan 21 yaşındaki oyuncu, hücuma da büyük katkı verdi. Attığımız ikinci goldeki çalımı ve rakibini devre dışı bırakan Serkan, Baker’e çok şık bir  top gönderdi. İngiliz oyuncu ise klas bir pasla Afobe’ye golü attırdı.Serkan'nın pası geçen sene Vodafone Arena'da Ekuban'ın 90'da Sörloth'a attığı pasın bir benzeriydi. Ben çok beğendim. Dilerim bu performansı devam eder.

Abdulkadir Parmak oynadığı futbol ile ligin başından itibaren performansı en yüksek oyuncumuz olduğunu çıkana kadar bize kanıtladı. 58. dakikada sakatlanarak oyunu terk edince, orta alan Malatya'nın hakimiyetine geçti. Göze gelmeyen yararlı oyunu, orta alanda bize çok lazım olduğunu gösterdi. Yanında oynayan Flavio eğer bu ise Trabzonspor için kesinlikle stoperden önce orta saha takviyesi gerekmektedir. Kale çizgisine indiği pozisyondan başka böyle defansif ön liberolarda olacak önde basma, pozisyon bozma ,süpürge gibi vazife görerek, rakip takımın hızını kesmek gibi özellikleri henüz bizlere gösteremedi.

Baker bence maçın yıldızı idi... Aslında o da daha ritmini henüz bulmuş değil. Ancak vitesi az yükseltince her golde katkısı oldu. Özellikle Serkan’ın pasında topu Afobe'nin önüne usta işi bıraktı. Afobe'de fırsatçılığını konuşturdu. Bu arada giden forvetimiz Sörloth ile eldeki forvetimiz Afobe tamamiyle stil olarak farklı ve ayrı oyuncular. Afobe daha çok golü koklayan kale önlerinde gezen fırsatçı bir golcü gibi duruyor. Sakatlanma gibi bir problemi yaşamaz ise 20 gol civarında bir ortalamaya çıkabilecek gibi duruyor. Takım genel anlamda iyi sinyaller verdi. Bir hafta sonra ki Milli ara takıma ilaç gibi gelecektir.

Şimdi gelelim sayın Newton'a... Sadece şunu sormak istiyorum. 58.dakikada Abdulkadir Parmak sakatlandı oyuna kimi alırsını? .Ben yine hocanın oyuncu değişikliklerinde hatalı olduğu görüşündeyim. Üç haftayı geride bıraktık. Eddie Newton'un bizim hocalarımızdan bir farkını henüz göremedik. Bakalım bu fark ilerleyen haftalarda ortaya çıkacak mı? Hafta sonu Bundesliga'da Hoffenheim ile Münih maçını canlı izledim. Bir hoca bir takıma nasıl katkı yapar, rakip takımı nasıl analiz eder, maç içinde neler yapar veya neler yapmalı, hepsini bize Hoffenheim'in  hocası Hoeness gösterdi. 2-1 lik skoru yakalayınca 3'lü defanstan birini 39. dakikada çıkarıp orta sahaya oyuncu aldı ve sonuçta makine gibi işleyen Bayern Münih i 4-1 gibi skorla geçmeyi bildi.Hoca takımını tanıyacak ve rakibi analiz edecek. Henüz Newton kendi takımını tanıma aşamasında görülüyor, hayırlısı diyelim…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.