İnanmış bu çocuklar zirveye oynar

Trabzonspor’un efsane oyuncularından Necmi Perekli, sakatlıklardan, kadro yapısına ve oyun anlayışına kadar her şeyiyle bordo-mavilileri analiz etti

ÖNEMLİ OLAN İNANÇ BİRLİĞİ

Trabzonspor’un efsane oyuncularından Necmi Perekli, bordo-mavili takımı masaya yatırdı. Perekli takımda özellikle son dönemlerde yaşanan sakatlıklarla ilgili olarak, “Bu tür sakatlanmalar, travmalar her zaman yaşanmıştır. Sporcular elbette sakatlıklarla karşı karşıya kalacaktır ancak önemli olan bu sakatlıkların en kısa zamanda tedavi edilmesidir. En önemlisi de bu takımın ismi Trabzonspor’dur. Sahaya 11 kişi çıkıyorsa eksiklik yoktur, önemli olan görüş ve inanç birliğidir’ diye konuştu.

ORTA SAHA DESTEKLEMELİ

Perekli, sakatlanmalar ve cezalı durumlar hariç bir takımın savunma yapısıyla fazla ve gereksiz oynanması gerektiğinin altını çizerek, “Trabzonspor bu hatayı bilmeyerek veya plan ve programı dahilinde yapmakta. Bu da takımın oyuncularının performanslarını olumsuz yönde etkilemekte. Ben inanıyorum Trabzonspor kalesi önünde oynayan oyuncular, orta sahadan destek gördüklerinde çok daha başarılı olup performanslarını yükselteceklerdir” diye konuştu.

MUTLAKA BAŞARILI OLACAKTIR

Yeni sezonda Trabzonspor’un bir bütün  olarak futbolu kolektif oynayabilme mantalitesine henüz erişemediğini ifade eden Perekli, futbolcuya dayalı düzenin, takımın maçlar arası farklılıklar göstermesine sebep olduğunu söyledi. Kişisel performans ve başarının da gününde olan oyuncuların efekt oyunlarına bağlı olduğunu dile getiren Perekli, “Trabzonspor kadrosuna kattığı yetenekli futbolcuları doğru kullanılır. şekillendirilir ve günümüzün  futbol sistemlerine  adapte edilip sorunsuz ve doğru yönetilirse bu sezon mutlaka başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

ESAS PROBLEM ORTA SAHADA

Trabzonspor’da sıkıntının savunma bloğunda görülmesine karşın esas problemin takımın orta bloğunda olduğuna vurgu yapan Perekli, “Bilindiği gibi bir futbol takımının bel kemiği, merkez direği orta sahasıdır. Bu direkteki bir sapma  takımın tüm mevkilerini olumsuz etkilemekte. Ve işte Trabzonspor’da yaşanan mevki sıkıntıları ve problemleri  sürekli  performans değişikliği gösteren bu orta sahadaki sapmadan kaynaklanmaktadır. Onun için Milli arada boşlukta takım sorumluları bu görülen yetersizliklerin en aza indirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürmeleri gerekmekte” dedi. Bordo-mavili takımın 3 kulvarda yarışacağını hatırlatan Perekli, “Böyle bir takımda öncelikle ileri uç elemanları yeri ve zamanı geldiğince mutlaka dinlendirilmelidir. Kendi alanında ve karşı sahalarda oynanacak maçlarda da forvet hattında değişiklik yapılması normaldir. Ancak oyunun düzeni ve sistemin şeklinde değişiklik yapılırken takımın iskeleti ile fazla oynanmamalı” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.