Ufuk Kaan Karacan ve Kemal Aslan'ın sunumuyla HT Spor ekranlarındaki "Yanlışsam Düzelt" programının yeni bölüme teknik direktör Abdullah Avcı konuk oldu.
İşte Avcı'nın Fatih Tekke sözleri:
"TRABZONSPOR, TÜRKİYE'NİN ATLETICO MADRID'İ GİBİDİR"
Abdullah Avcı: Şimdiki hocaya yardımcı olunması açısından söylüyorum bunu; öncesinde de çalışan bir teknik adam olarak ve hocayla da ilişkim var. Yani biz böyle bir rekabet halinde falan değiliz. Trabzonspor da Türkiye’nin bir Atletico Madrid’i gibidir. Bunun forması, ağırlığı, geçmişi, tarihi var. İlk dördün arasında hep olur, Türkiye Kupası’nı kazanır, Süper Kupa’yı oynar ama hep burada yarışan bir takım olur. Bunu bu şehir kabul eder mi? Ederse harika, Avrupa’da ve dünyada tanınan ciddi bir marka olur Trabzonspor. Ama zihinlerin bunu kabul etmesi gerekiyor. Başında da şehrin bir çocuğu var. Geçen sene de bir ivme yakalamış şu an itibarıyla. Basın toplantılarından falan bazen görüyorum, rahatsızlığını ifade etmeye çalışıyor. Ya bırakın. Yani bu süreklilikle, istikrarla bu hikayeyi bir yerlere taşısın. Her sene şampiyon olamazsın, her sene kovalayamazsın.
"FATİH TEKKE'YE DESTEK OLMAK LAZIM"
Abdullah Avcı: Trabzonspor’da şampiyonluk yaşadığım zaman Fatih Tekke ile o zamana kadar bir bağlantım yoktu. Arkadaşımdan telefonumu almış, beni aradı. “Trabzonspor’umuzu şampiyon yaptın, teşekkür ederiz” dedi. Çok şık, çok değerli bir şey. Bizim iletişimimiz devam ediyor. Devrim yapmış bir kulüpten bahsediyoruz, kolay işler değildir yaptığı. O küçük şehirden çıkan, küçük şehrin büyük takımıdır Trabzonspor. Hocan da içinden çıkmış, yani daha ne istiyorsun? Destek olmak lazım. Sürekliliğin devamlılığında daha iyi olabilir. O şehrin içinden her şey çıkabilir yani. Onun için biraz destek olmak lazım ona.
"SERGEN YALÇIN ÖNEMLİ İŞLER YAPTI"
Abdullah Avcı: Sergen Yalçın'ın ikinci defa dönüşü, Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'a ikinci dönüşü... Buna benzer örnekler de vardır. Beklentiyi daha yükseğe çekiyor. O ilk senedeki enerjiyi ikinci seferinde yaşayamıyorsun. İnanılmaz derecede tüketim var. Bugün kulüplerde hocaların dışında oyuncu grubunu değiştiremiyorsun. Teknik ekip ve yönetim değişmiyor, ilk önce teknik direktör gidiyor. Bununla ilgili bir veri çıkarsan genelde bu ayrılıklar oluyor. Çünkü şampiyon hoca olarak dönüyorsun, beklenti farklı oluyor. Sergen Yalçın önemli işler yaptı. Türk futbol tarihinde önemli işleri var. Ne yazık ki bunlar yaşanıyor. Biraz şimdi sakin kalıp dışarıdan bakmak lazım, benim şu anda yaptığım gibi.





