78 kişiye terör soruşturması açıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Operasyonu’nun Kürtlere değil, terör örgütlerine karşı yapıldığını söyledi. Özellikle sosyal medyada PKK sempatizanların algı operasyonları yaptığı operasyonla ilgili konuşan Bakan Soylu, “PKK, DEAŞ, FETÖ, bunların hepsi birlikte. Şu anda da mesela FETÖ sosyal medya üzerinden dünya kamuoyuna gerçek dışı bilgiler veriyor. Mesele bir Türk – Kürt – Arap meselesi değil ki, mesele bir terör meselesi…” diye konuştu.  İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Operasyonunun Kürtlere değil, terör örgütlerine karşı yapıldığını söyledi. Özellikle sosyal medyada PKK sempatizanların algı operasyonları yaptığı operasyonla ilgili konuşan Bakan Soylu, “PKK, DEAŞ, FETÖ, bunların hepsi birlikte. Şu anda da mesela FETÖ sosyal medya üzerinden dünya kamuoyuna gerçek dışı bilgiler veriyor. Biz Afrin'e de girdik, orada Kürtler yok muydu? Bugün Kürtler orada huzur içinde yaşıyorlar. Mesele bir Türk – Kürt – Arap meselesi değil ki, mesele bir terör meselesi…” diye konuştu. 

BATI, MARJİNAL YAPILARIN ESİRİ HALİNE GELDİ

Batılı devletlerin sıkışmışlık içerisinde olduğunu belirten Bakan Soylu, bunun sonucunda da devletlerin marjinal yapıların esiri haline geldiğini söyledi. Bakan Soylu, “Batılı ülkeler propagandist bir dil kullanacaklar, buna şaşırmamak gerek. Batı'nın en büyük sıkışmışlığı da bu zaten, koskoca devletler küçücük marjinal yapıların esiri haline geliyorlar.” dedi.

KARA PROPAGANDA YAPAN 78 KİŞİYE SORUŞTURMA

Bakan Soylu, Barış Pınarı Operasyonunu dünyaya Türkiye’nin zulüm yaptığı biçiminde yalan yanlış bilgilerle sosyal medya üzerinden yayan ve halkı kin ve nefrete teşvik eden 78 kişi hakkında soruşturma açıldığını açıkladı. Soylu, “Ülkemizde de üzerine sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete teşvik eden, operasyon konusunda kara propaganda yapan 78 kişi hakkında soruşturma süreci başlatıldı.” ifadelerini kullandı. FETÖ, PKK KOL KOLA FETÖ ve PKK arasındaki ilişkinin çok net olduğunu belirten Bakan Soylu, “FETÖ PKK arasındaki ilişki çok net, Doğu ve Güneydoğu'da yapılanlar açısından da çok net, çok açık bir ilişki. Bakın bugün bir çok operasyon yapıyoruz teröre karşı, hiç biri sızmıyor. Oysa FETÖ zamanında her operasyonun önceden bilgisi gidiyordu. FETÖ ne diyordu bir zamanlar “Türkiye'nin güvenlik gücü PKK ile mücadeleye yetmez”. Bugün FETÖ'nün bu tezi de ( Özlem Hanımın deyimiyle ) çöp oldu.” şeklinde konuştu.

PKK’YI KADINLAR BİTİRECEK

Diyarbakır’da HDP eliyle çocuklarının PKK’nın kucağına bırakıldığı gerekçesiyle HDP İl Binası önünde toplanan annelere de değinen Bakan Soylu, PKK’yı kadınların bitireceğini söyledi. Soylu, “PKK, yapılanma itibarıyla bir kadın örgütüdür. Avrupa ve dünya yapılanmasında, en ön saflarda kadınları görürsünüz. Ama inanın bana, bu örgütü de bitiren yine kadınlar olacak.” diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.