Afrika gezisi hangi davaya delil oldu?

Trabzon’da ikisi itirafçı 41 iş adamı hakkında FETÖ/PDY üyesi ve kurucusu olduğu iddiasıyla dava açıldı. Savcının hazırladığı iddianameyi mahkeme kabul etti.

MAHKEME DAVAYI KABUL ETTİ

Trabzon’da iş adamlarına yönelik başlayan soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında 149 sayfalık bir iddianame hazırlayan savcı, ikisi örgütü kurucusu 39’u örgüt üyesi olduğunu iddia ettiği şüphelilerin cezalandırılmasını talep etti.  Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi, savcının hazırladığı iddianameyi kabul ederek, duruşma günü verdi.

SAVCI DELİLLERİNİ SIRALADI

İş adamlarının gazetecilerle beraber gittikleri Afrika gezisi de dava dosyasına delil olarak girdi. Umre gezilerinde dini duyguların istismar edildiği, Afrika ülkelerine yönelik gezilerde milli duyguları yücelterek sempati kazanıldığı iddia edilirken, gezilerde cemaate ait okullarda kalan örgüt üyelerinin,  örgütün bankasında hesap açtırdığı, sohbetlere katıldığı, himmet verdiği ve bazılarının Bylock kullandığı belirlendi. İfadelerde cemaat evleri de deşifre edildi.

BİR KİŞİDE BİR DOLAR ÇIKTI

Facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan paylaşımlar, sohbet hocalarının isimlerinin yanı sıra iş dünyasının tanıdığı isimlerde ifadelerde yer aldı. Toplanan himmetlerin ve kesilen kurbanların nelere verildiği belirlenirken, cemaat dışı yapılması planlanan evliliklere izin verilmediği ve azı iş adamlarına öğrenci evlerinin zimmetlendiği ifadelerde ileri sürüldü. Savcının hazırladığı iddianameyi kabul eden mahkeme, davanın görüleceği günü açıkladı. Duruşma gününde tüm suçlamaların ortaya çıkacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.