BAKAN YARDIMCISI EŞİNDEN ÖĞRETİM ÜYELERİNE MOBBİNG!

ŞEHİR HASTANESİNDE DİLEKÇELER BY PASS EDİLDİ

ETLİK ŞEHİR HASTANESİNDE BAKAN YARDIMCISI EŞİNDEN ÖĞRETİM ÜYELERİNE MOBBİNG

Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay’ın Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Klinik Eğitim şefi olarak görev yapan eşi Doç. Dr. Hatice Tolunay’ın iş yerindeki çalışma arkadaşlarına mobbing uyguladığı iddia edildi. Tolunay,  bölüm idari şefi Prof Dr. Mustafa Mücâhid Balcı ile birlikte iş yerindeki çalışma arkadaşlarına baskı ve psikolojik şiddet yaptığı iddialarının ardından  bir profesör ve üç kardiyoloji öğretim üyesi, iki hemşire ve birçok personelin hastane yönetimine mobbing dilekçesi verdiği ileri sürüldü. Şu an Etlik Şehir Hastanesi’nde 20'yi aşkın yakın mobbing dilekçesinin işlemde olduğu öğrenildi. Özellikle Kalp Damar Hastanesinde başta öğretim üyesi, uzman hekim, asistan hekim ve hemşirelerinde yeni dilekçe vermek için hazırlık yaptığı ileri sürüldü.

ÖNCE ŞEF OLDU SONRA MOBBİNG YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘liyakatı getireceğiz’ açıklamalarının aksine Doç. Dr. Hatice Tolunay eşinin bakan yardımcılığına atanmasının ardından süratle yeni açılan şehir hastanesine eğitim şefliği görevine getirildi.  Eğitim şefi olduktan sonra idari şef ile birlikte hareket eden Tolunay’ın davranışları ve aldığı kararlar klinikteki diğer hekimleri işlerini yapamaz hale getirdi. Bunun üzerine klinikte çalışan hekimler çareyi mobbing dilekçesi vermekte buldu.

“BEN BAKAN KARISIYIM ‘KIYTIRIK’ İŞLERLE UĞRAŞAMAM”

Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay'ın eşi Doç. Dr. Hatice Tolunay’ın çalışma arkadaşlarına sık sık serzenişte bulunduğu öğrenildi.Tolunay’ın klinikte çalışırken tartıştığı bir hekim arkadaşına, “Ben koskoca bakan yardımcısının karısıyım. Burada ‘kıytırık’ EKO ile uğraşıyorum. Benim başka daha güzel işler yapmam lazım” diye söylemlerde bulunduğu iddia edildi. 

PSİKİYATRİ KLİNİĞİNDEN DESTEK ALIYORLAR

Tolunay ve Balcı’nın ağır mobbingine maruz kalan Etlik Şehir Hastanesi Kardiyologları dilekçelerini verdikten sonra soluğu psikiyatri kliniğinde aldığı iddia edildi. Sağlık çalışanlarının yaşadıkları ağır psikolojik şiddeti buradaki psikiyatrist hekim arkadaşları ile paylaşarak destek aldıkları öğrenildi. 

BİLİRKİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ, DİLEKÇELER BEKLETİLİYOR

Ankara Etlik Şehir Hastanesi mobbing birimine Sağlık Bakan Yardımcısının eşi ve idari şefi Mustafa Mücâhid Balcı hakkında ardı ardına dilekçe yağmaya başladı. Söz konusu hekimlerin dilekçelerinin incelenmesi için Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği bilirkişi olarak görevlendirildi. Söz konusu doktorlar yaklaşık üç ay önce burada ifade verdiği belirtildi. Bilirkişiler daha sonra Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Mustafa Çetin, Balcı ve Tolunay’ı da dinledi. Ancak hastane yönetiminin dilekçeleri sümen  altı etmeye çalıştığı ve yaklaşık 3 aydır bir sonuç alamadığı ortaya çıktı. 

CİMER’E DE BAŞVURACAKLAR

Ankara Etlik Şehir Hastanesinde mobbinge maruz kalan hekimlerin bu durumdan çok şikayetçi olduğu işlerini yapamaz hale geldikleri ve hastane yönetiminden bir sonuç alamaması durumunda CİMER üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da birer dilekçe hazırladığı öğrenildi. Ayrıca bir çok çalışanın dilekçesinin cebinde olduğu ancak Tolunay’ın bakan yardımcısı eşinden çekindiği iddia edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarık Tercan 1 gün önce

Provakatörler işbaşında gibi geldi bana