Herşeyi açıklayacaklar

Genç, yaptıklarını ve yapamadıklarını açıklayacak

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yeniden adaylık süreci ile ilgili geçmiş seçimde vadettikleri, yaptıkları veya yapamadıklarını açıklayacak. 

 Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Ahmet Metin Genç’in başkanlığında Belediye Toplantı salonunda yapılan toplantıda ilk olarak geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi.  Daha sonra ise meclis üyeleri söz alarak Başkan Ahmet Metin Genç’e ilçenin sorunları ile ilgili sorular sordu.  Mecliste ilk olarak söz alan isim ise İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis üyesi Ali Sağır oldu. Sağır, “Yeniden adaylığınız hayırlı olsun. Bir iki şey söylemek istiyorum. Geçen seçimde Ortahisar halkına vaatler yaptınız. Bunları biliyoruz. Büyük projeler vadettiniz. Herkesin katkısı var. Herkese teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. Fakat bu vaatlerin içinde yapamadıklarınız var. Örneğin; Bilim Merkezi, Şehir giriş anıtları, Meydan Boztepe yolu, Boztepe Kent Balkonu, oyuncak müze, kadınlar yüzme havuzu.. Bu gibi büyük paralara mal olacak bu vaatleri vadettiğiniz. Yerine getirilmedi. Yeni seçim vaatlerinde bu gibi yerine getirilmeyecek vaatleri vadetmeyi düşünüyor musunuz?”  Başkan Genç, “O talep süresince şunu söylemiştik. Demiştim ki ben, “Yeni dönemde partimiz tarafından aday gösterildikten sonra aktif propaganda seçim dönemine giriyoruz İnşallah arkadaşlarımızın programına göre yanlış hatırlamıyorsam Çarşamba günü bütün bu proje kitapçığını alıp halkımızın karşısına çıkacağım. Yeni döneme ilişkin değil bu döneme ilişkin. Kuruluşundan bu yana neler yapabildi, nelerden bahsedildi. Mazeretlere fazla sığınmadan halkımızın karşısına çıkacağım. O projede olmayıp, ilave yaptığımız projeleri, hayata geçirmekte olduklarımızı, anlatacağız. Trabzonlu hemşerilerimiz bu manada sağ duyuludur. Kamuoyu nezdinde ki çalışmalarda lehimize bu itimattan dolayı bir itibar durumu söz konusuyla o bizim samimiyetimizden kaynaklı.. Çıkıp anlatacağız. Şunu söylemiştim siz sormadan biz söyleyeceğiz…  İşin temeline samimiyeti koymuşsak, onun üzerinde ki eksiği de artıyı vatandaşımız takdir ediyor. Bende bunları samimi şekilde neleri neden yapabildik, neden yapamadık çıkıp halkımızla paylaşacağım” dedi.

VALİLİK ORTAHİSAR’A TAHSİS EDECEK

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da 2 yıl önce gündeme gelen tarihi çeşmelerin restorasyonları ciddi adım atıldığını açıkladı. Tarihi Hasan Paşa Hamamının ise Ortahisar Belediyesine tahsisi ile ilgili çalışmaların da sürdüğü kaydedildi.  Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Ahmet Metin Genç’in başkanlığında Belediye Toplantı salonunda yapılan toplantıda ilk olarak geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi. Daha sonra ise meclis üyeleri söz alarak Başkan Ahmet Metin Genç’e ilçenin sorunları ile ilgili sorular sordu. Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Partili üyesi Davut Çakıroğlu, 2 yıl önce gündeme getirdiği Trabzon’da ki tarihi çeşmeleri sordu. Çakıroğlu, “Trabzon’da ki tarihi eserlerle ilgili öncelikle çeşmeleri konuşmuştuk, sonra hamamları konuştuk. Çeşmelerle ilgili fotoğraf ve lokasyonları istemiştiniz. Bende ilgili amirlere ilettim. Yüzlerce çeşmeden biz onlarcasının fotoğrafını vermiştik. Yapılmış, restore edilmiş, şehre kazandırılmış çeşmemiz var mı? İkincisi de Tarihi Hasan Paşa Hamamı valilikle birlikte Ortahisar Belediyesi uhdesine alınmış. Bununla ilgili yapılan çalışmalar hangi aşamadadır…” dedi. Bunun üzerine Genç, “Çeşmelerle ilgili restorasyonu yapılması planlanan Ortahisar’ımızda çeşmelerle ilgili projeler hazırlanmış. Kültür Tabiat Varlıkları Koruma kurulundan onay alınmış. 2019 yılı yatırım programında ilk etapta 6 ay çeşmemizin restorasyonu var. Tarihi nitelikte olduğu için kuruldan geçiyor. Mart ayında ihalesi yapılacak. Tarihi Hasan Paşa Hamamıyla ilgili olarak da önceki dönem valimizin burayı kültür sosyal amaçlı belediyemiz daha iyi mülkiyet itibariyle bize bağlı değil. Biz ilk etapta alanı temizlik işleri ve park bahçelerle en azından görünür halde temiz hale getirmek istedik. Buranın Ortahisar belediyesine tahsisi için resmi müracaatta bulunduk. Valilikte bu müracaatımızı tarihi yapı olması hasebiyle o da kültür tabiata gidiyor. Ama oradan da gerekli onay verildi. Valimizde uygun görüşle bakanlığa yazısı yazılacak. Tahsis aşamasında.. Gelir gelmez hemen onu da tarihi anlayışa uygun olarak iyi bir hale getireceğiz” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.