İsveçli biyokaçakçı yakalandı

İsveçli biyokaçakçı, Gümüşhane terminalinde bitki türlerinin yerlerini sorunca ihbar üzerine gözaltına alındı.

POLİSE İHBAR EDİLDİ
Türkiye’ye turist gibi gelip gezdiği birçok ilden kaçak olarak topladığı bitki ve böcek türlerini yurt dışına kaçırmaya çalıştığı belirlenen İsveç vatandaşı, Gümüşhane’de yakalandı. Gümüşhane otogarında bitkilerle ilgili sorular sorması üzerine şüphelenen vatandaşların ihbarı üzerine Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipleri tarafından gözaltına alınan İsveç uyruklu Lars Erik Rune Emanuelsson isimli turistin çantasında, profesyonelce kurutulmuş çok sayıda bitki örneği ve 3 tüp içerisinde de birçok tür ölü böcek bulundu.

40 BİN TL CEZA YEDİ
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan Emanuelsson,  Van, Aşkale, Kars, Tuz Gölü gibi çeşitli il ve ilçeleri gezdiğini, hobi olarak da gezdiği bu yerlerden çeşitli bitki ve böcekleri toplayıp ülkesine götüreceğini ve inceleme yapacağını söyledi. Bunun üzerine ekipler, Emanuelsson’u çantasında bulunan bitki ve böceklerle birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğüne sevk etti.  Doğa Koruma Millî Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları incelemenin ardından Emanuelsson’un izinsiz farklı illerden kaçak böcek ve bitki topladığını tespit etti. Emanuelsson, “izinsiz olarak doğadan yabani canlı örnekleri toplamak suretiyle biyolojik çeşitliliğe zarar vermek” suçundan Kabahatler Kanunu gereğince 42 bin 479 TL para cezası kesti. Şube Müdürlüğü yetkilileri, Emanuelsson’un çantasından çıkan bitkilere el koyarken İsveçli, serbest bıraktı.

Kaynak: Gazete61.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.