İttifaktan CHP yan çizdi

Kuvvetli, CHP’nin ittifak kararına uymadığını söyledi

İYİ PARTİ Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, dün gazetemizde yayımlanan ve yerelde alınan ittifak kararlarına CHP’nin uymadığını ortaya çıkaran “Millet ittifakında kriz var” başlıklı haberimizin ardından açıklama yaparak krizi doğruladı ve krizin CHP teşkilâtlarının tavrı yüzünden çıktığını ifade etti. Kuvvetli “İttifakı bozan taraf biz olmayacağız. Bozulacaksa da özellikle Ortahisar’ı alacak potansiyelimiz vardır. Kendi adaylarımızla o zaman yola çıkacağız.” dedi.

İYİ PARTİTrabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli “CHP’nin ilçe başkanları farklı şeyler söylüyor. İlçe başkanları da ilden bir talimat aldıklarını söylüyorlar. Burada sanki anlaşma zemini olmayacak gibi durum söz konusu. Ancak biz İYİ Parti olarak bu ittifaktan yanayız. Biz bütün ilçelerde belediye başkan adaylarımızı hazırlamamıza rağmen ancak Büyükşehir’de yapılan güç birliğinin alt belediyelerde de olmasının iki partiye daha faydalı olacağını söyledik. Çalışma başlattık ama süreç bizden kaynaklı olmayan tıkanma yaşıyor.” diye konuştu.

“Biz ittifakın gerçekleşmesi hususunda gayret göstereceğiz ama olmazsa da adaylarımızla sahaya çıkacağız.” diyen Kuvvetli şöyle devam etti: “İttifakı bozan taraf biz olmayacağız. Bozulacaksa da özellikle Ortahisar’ı alacak potansiyelimiz vardır. Adaylarımızla o zaman yola çıkacağız. Trabzon Büyükşehir Belediyesindeki ittifak genel merkezlerin tasarrufudur. Biz İYİ Parti olarak Ankara, İstanbul, İzmir’i bıraktık. Trabzon, iller arasındaki paylaşımla İYİ Partiye kalmıştır. CHP’nin bir kısmında şöyle bir algı var: ‘Büyükşehir’i aldınız, ilçeler bizim olsun.’ Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin karşılığı değil; diğer illerin karşılığıdır. Trabzon’a karşı başka iller verildi. Biz diyoruz ki: ‘Madem Büyükşehir’de ittifak var, ilçelerde de yapalım.’ Biz güç birliğinin tarafındayız, bozan taraf biz olmayacağız. Ama olmazsa da adaylarımızla sahada olacağız.”

Anahtar Kelimeler:
ChpIyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.