Kazan kaynıyor...

CHP-İYİ PARTİ YEREL İTTİFAKI NASIL SONUÇLANIR?

CHP ile İYİ Parti arasında ülke genelinde çok sancılı olmayan bir uzlaşma sağlanırken Trabzon yerelinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bize ulaşan bilgilerde sorun CHP Teşkilâtının duruşundan kaynaklanıyor. Dün görüştüğümüz İYİ Partili bir dostumuz bize ilginç bir analiz çıkardı ve yerelde ittifaka ihtiyaç olmadığını vurguladı: “Biz CHP’ye 37 bin civarında oy veriyoruz. Bu oran bize göre bu seçimde daha da artacak. Ülküdaşlarımız büyük oranda bizimle birlikte hareket edecek. Çünkü Cumhur İttifakı’ndan ciddi rahatsızlar. Ama CHP bunu hak etmiyor. Şimdi Ortahisar’ı düşünelim. Milliyetçi oylar olmasa Ortahisar’ı nasıl alacaklar? Beşikdüzü’nü örnek verelim. İYİ Partinin oyları olmasa CHP Beşikdüzü’nü asla alamaz. Vakfıkebir için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Vakfıkebir’de yarışacaksa İYİ Partinin gücüyle yarışacaktır. Buna rağmen CHP tuhaf davranıyor. Sanki ‘Büyükşehir İYİ Partinin diğerleri bizim olsun’ havasındalar. Böyle bir şey yok. Büyükşehir, Genel Merkezlerin uzlaşması sonucu oluşmuştur. Karşılığında Ankara, İstanbul, Aydın vardır. İl Başkanımız bu konuda sonuna kadar ittifaka zorluyor. Ancak teşkilâtlarda rahatsızlıklar olduğunu söylemeliyiz. Özellikle Ortahisar’da aday çıkarmamız isteniyor. MHP aday çıkarmayınca bizim çıkarmamız isteniyor. Ancak il başkanımız yanaşmıyor.” yorumunu yaptı. İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise sessizliğini sürdürüyor.

***

TÜNEL AKVARYUM NE ZAMAN TAMAMLANIR?

Tünel Akvaryum Trabzon’un marka projelerinden biri olarak nitelendiriliyor. Proje Trabzon’a kazandırıldıktan sonra yurt çapında ve Orta Doğu’da önemli bir tanıtım süreci bekleniyor. Tünel Akvaryum için geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ışığın görünmesine 36 metre kaldığı kaydedildi. Günde ortalama kaç metre kazıldığını merak ederek araştırma yaptık. Tünel tamamen kaya parçalanarak yapılıyor. Dinamit atmak yasak. Dolayısıyla kazıcıyla ne kadar kazılabilirse...Bazen bir metre, bazen yarım metre bile ilerlenemiyormuş. Ancak ortak kanaat 15 Mart civarında tamamen biteceği yönünde. Bu arada Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç tünelin bitmesini beklemeden akvaryum ihalesi için de hazırlıklara başlandığını söyledi. Türkiye’de 3 vilayette bulunan akvaryumun bir örneği şimdi Trabzon’da açılacak. Üstelik tarihî surların altında ve üstelik bir tünelle birlikte...Bir turizm kenti olarak Trabzon’un bu tür marka projelere gerçekten ihtiyacı var.

***

AKYÜZ VE AKSOY’UN MESLEĞİ CHP’Lİ ŞAHİN’İ UMUTLANDIRDI

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, Millet İttifakının Büyükşehir ve CHP’nin Ortahisar adayını övdü. Millet İttifakı kapsamında CHP ve İYİ Parti’nin Trabzon Büyükşehir ortak adayı Prof. Dr Atakan Aksoy olurken CHP’nin Ortahisar adayı Mehmet Salih Akyüz oldu. Mimar Mehmet Salih Akyüz ve İnşaat Mühendisi Atakan Aksoy’un adaylıkları ile Trabzon’un ancak imar olunacağını söyleyen Şahin, Trabzon’un çarpık yapılaşmasına dikkat çekti. Şahin “Büyükşehir’e inşaat mühendisi, Ortahisar’a mimar. Trabzon ancak olacak imar.” ifadelerine yer verdi.

***

REÇETE DE YAZILI OLAN İLACIMI KULANIYORSUNUZ YOKSAMUADİL OLANI MI?

Son günlerde muadil (eş değer) ilaçlar gündemi bir hayli meşgul ediyor. Çoğu kişi eczaneye reçetesini uzatıp, ilaçlarını alırken; doktorunun yazdığı ilaçları alıp almadığını kontrol etmiyor. Reçetede yazılı olamadığı halde eczaneciler tarafından kimi zaman muadil (eş değer) ilaçlar verildiğini belirten Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Uzun, bu durumun yasal olduğunu fakat hastaya muadil ilacı verirken bilgi verilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı eş değer ilaçların gönül rahatlığıyla kullanabileceğini söylerken şu ana kadar eşdeğer olmadığı belirlenerek piyasadan çekilen ürün olmadığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.