O PAPAĞAN ÖLDÜ MÜ?

Masterchef Murat'ın eziyet ettiği papağan öldü mü?

Murat Özdemir tarafından işkenceye maruz kalan Bahtiyar isimli papağandan bugün kötü haber geldi. Masterchef Murat'ın elinden alınarak tedavi altına alınan papağanın öldüğü bilgisi geldi. Bir televizyon programıyla tanınan Murat Özdemir'in işkence ettiği papağanın dizinde çıkık, başında da doku zedelenmesi oluşmuştu. Dün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde ameliyat edilen papağının, gece saatlerinde sağlık durumu kötüleşti. Gereken tüm müdahalelerin yapıldığı Bahtiyar isimli papağan, bu sabah öldü. Uzun süre beslenemediği tahmin edilen papağanın kesin ölüm nedeni, yapılacak tıbbi incelemenin sonucunda belli olacak.  TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasından diskalifiye olan Murat Özdemir, Instagram hesabında papağana işkence ettiği bir video yayınladı. Videonun tepki çekmesi sonrası Özdemir, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

2. Sayfa programına konuk olan Ömür Gedik, yaşananları canlı yayında şöyle anlattı:
Dün gece çeşitli davetler vardı. Bir anda herkes konuşmaya başladı. Açılışı bırakıp karakola gittim. Şikayet yapılan karakol başkaydı, gözaltı karakolu başka.Papağan bir odada kilitliydi. Hayvan karanlık bir odadaydı. Yanına insan girdiğinde o videoda gördüğünüz sesleri çıkarıyordu. Biraz yanına oturdu. Yaşadığı inanılmaz bir travmaydı. Sonra Murat'ı karakoldan çıkarıp sağlık kontrolüne götürdüler. Geril geldiğinde polislerle inanılmaz bir itiş kakış yaşadı. ‘Acun! Acun!' diye bağırıyordu.

Öyle bir şey ki, papağan ile aynı karakolda. Sorgu sırasında polislere "Getirin o papağanı, ben pişirip yiyeceğim. Spor yapıyorum proteine ihtiyacım var" diyordu. Belki de şova devam ediyor. Bence Acun da tehlike altında. 3 metre vardı aramızda ben ürktüm. Bu cins papağanlar 60-70 yıl yaşıyor. Bu cinsin 10 yaşındaki çocuğun zekasına sahip olduğu ve kendilerine yapılan hiçbir şeyi unutmadığı biliniyor. Muhtemelen bu vahşi doğadan kaçan olarak yakalanıp getirilmiş. Düşünsenize muhteşem bir doğada özgürken, gelip bunun eline düşüyorsunuz. Birazdan Murat'ın evine ekiplerle gidecekler. Evdeki hayvanları alacaklar. Murat hala karakolda. Sorguda… Maalesef hayvana şiddetten asla ceza almayacak. Para cezası uygulanacak. Keşke bu yasa şu anda çıkmış olsaydı.

BAKAN'DAN PAPAĞANIN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA 

Murat Özdemir’in işkence ettiği papağanın hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Çok üzgünüm. Elimizden gelen her şeyi yaptık ama maalesef kaybettik. Hayvanlarımıza yönelik şiddetin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105