O TERÖRİST TUTUKLANDI

Giresun'da yakalanan teröristle ilgili yeni gelişme

Giresun’da teslim olan “Kawa” kod adlı PKK’lı terörist tutuklandı. Espiye ilçesi kırsalında 17 Mayıs günü güvenlik güçlerine teslim olan ‘Kawa’ kod adlı terör örgütü PKK mensubu Behruz Dudkanlu 14 günlük ifade ve yer gösterme işleminin ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.10 sivil, polis ve askerin şehit edilmesi ve birçok olaya karıştığı tespit edilen terörist Dudkanlu teslim olduktan sonra örgütün bölgedeki tüm faaliyetlerini güvenlik güçleri ile paylaştı. Dudkanlu’nun ifadesine istinaden Giresun, Gümüşhane ve Trabzon kırsalında aralarında mühimmat ve silah deposu bulunan 20 sığınak imha edildi. 

Jandarmadaki ifadesinde örgütün bölgeye yönelik birçok planını da deşifre eden terörist, sorgusunun ve yer gösterme işlemlerinin bitmesinin ardından 14 gün sonra Espiye ilçesinde çıkartıldığı mahkemece dün akşam saatlerinde tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Öte yandan, bölgedeki operasyonlarda genişletilerek devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Örgütün sözde ‘Karadeniz Açılım Grubu’nun tamamının etkisiz hale getirilmesinin ardından yeni bir faaliyetin yaşanmaması için Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Ordu, Gümüşhane, ve Tokat illeri kırsalında tarama faaliyetleri yürüttüğü öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
TeröristGiresunPkkEspiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.