Şimdi PKK’lı kovalıyor

Terörist iftirası atılan komutan, teröristlerle böyle mücadele ediyor

Terörist iftirası atılan komutan, şimdilerde Ağrı ve Tendürek Dağları’nda teröristlerle mücadele ediyor.

BAYRAK YÜZÜNDEN KAVGA ÇIKTI

Maçka Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitler Haftası nedeniyle ilçenin en yüksek tepesine Türk Bayrağı dikilmesini kararlaştırdı. Kaymakam görevi polise verince ilçe jandarma komutanı ile ilçe emniyet amiri birbirine girdi. İkilinin kavgası haber olunca,  uzman çavuş Kadir T. çıkan haberi jandarma haber panosuna asmak istedi. Üsteğmen ve uzman çavuş arasında çıkan tartışma üzerine ikili karşılıklı olarak birbirinden şikayetçi oldu. Bu olaydan bir süre sonra 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Garnizon Komutanı Üsteğmen Seyfettin Güler ile arası açık olan dönemin Maçka Kaymakamı Deniz P. 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra FETÖ üyesi olduğunu iddia ettiği üsteğmenin gözaltına alınmasını sağladı.

POLİS, ÜSTEĞMENİ SORGULADI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında gözaltına alınan Jandarma Üsteğmen Seyfettin Güler, iki gün süreyle sorgulandı. Güler, sorgunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Güler ile birlikte gözaltına alınan ilçe emniyet müdürü Murat Erkan E., kaymakamın kendisine ‘üsteğmenin darbe yapılsaydı bende katılacaktım' şeklinde söylemlerde bulunduğu yönünde ifade vermesini istediği fakat kendisinin bunu reddettiği söyledi. FETÖ üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen himmet defterine Seyfettin Güler’in adının eklendiği kriminal raporuyla ortaya çıkanca, görevine iade edilmesine karar verildi.

ŞİKAYETİ ANAYASA MAHKEMESİ’NDE

Seyfettin Güler, avukatı aracılığıyla kaymakam hakkında yaptığı suç duyurusundan olumlu cevap alamayınca Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Bu arada açıkta bekleyen Seyfettin Güler, 28 ay sonra görevine döndü. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na tayin edilen Güler, Yüzbaşı oldu. 

KOMUTAN DAĞLARDA PKK’LI PEŞİNDE

Trabzon’dan Giresun’a tayin edilen Yüzbaşı Seyfettin Güler,  Ağrı Jandarma Komutanlığı’na atandı. Ağrı ve Tendürek Dağı Bölgesi’nde görevlendirilen Komando Bölüğü’nün başında yer alan Yüzbaşı Seyfettin Güler, teröristlerin izini sürüyor. Zaman zaman sınır bölgesinde kaçakçılarla ve uyuşturucu tacirleriyle mücadele eden Yüzbaşı Seyfettin Güler, verdiği mücadelenin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.