Siyaset kazanı kaynıyor...

SALİH CORA’YA YOMRA CEVABI

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile birlikte dün Yomra’da esnaf ziyaretinde bulundu. Yapılan bu ziyareti Salih Cora Sosyal medya hesabından, “….İş bilenin kılıç kuşanındır. Başkanımız Sağıroğlu, bilgi birikim, tecrübe, kabiliyeti, becerisi, enerjisi ile hizmet etmeye devam edecektir. Bu nedenle Yomra'nın Sağıroğlu'na gönülden destek olacağına inancımız tamdır. Bunu sahada bizzat gördük” şeklinde paylaşımda bulundu.

Milletvekili Cora’nın yaptığı bu paylaşıma cevap gecikmedi. İrfan Şelale Çiçek adlı bir kişi, “Sayın vekilim maalesef sizin dediğiniz gibi değil o işler. Yıllardır oy verdiğim yedi sülalem. Kaşüstü ve Yomra yaşanmaz hale geldi. Taş yığınına çevrildi. Yollardan araba gitmiyor.  Bence artik yeter. Yıllarca Cumhurbaşkanına sahip çıkmış bir belediyenin halkına yapılanlar iyi bir şeymiş gibi anlatmayın” şeklinde cevap verdi.

AK PARTİ’DE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI MECLİSTEDEĞERLENDİRİLECEK

AK Parti’de Büyükşehir ve ilçelerde belediye başkanlığı için aday adayı olan isimlerin önemli bir bölümü belediye meclis listelerinde değerlendirileceği öğrenildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ve kent sorunlarıyla ilgili tespitleriyle dikkat çeken Eski İMO Başkanı Mustafa Yaylalı’nın Ortahisar Belediye Meclisinde olmasına kesin gözüyle bakılırken, Büyükşehir Meclisinde de olması bekleniyor.

İlçelerde de yine aynı durum söz konusu.

Arsin’de belediye başkan aday adayı olan Eski Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban bülbül, Akçaabat’ta Eski İlçe Başkanı Emre Akgün, Çarşıbaşı’nda Eski İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel’in partilerinin birinci sırasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

***

ARAKLI’DAKİ YEREL SEÇİMLERDE ÖĞRETMEN ÖĞRENCİSİNE RAKİP OLDU

Siyasi partilerin ilçelerdeki seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken zaman zaman ilginçlikler de oluşuyor.

Araklı ilçesindeki belediye başkanlığı yarışında öğretmen öğrencisiyle rakip oldu. Bir yandan İYİ Parti’nin Belediye Başkanı Adayı eğitimci Hasan Suiçmez, diğer yanda ise Araklı Lisesinden öğrencisi Saadet Partisinin Belediye Başkan Adayı Ümit Çebi var.

Suiçmez’in Araklı Lisesinde 1982-83 yıllarında öğrenci olan Ümit Çebi’nin Tarih dersinde öğretmeni olduğu öğrenildi. Zaman zaman Araklı sokaklarında karşı karşıya gelen ikilinin sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalarını yürütmesi ise büyük takdir topluyor.

***

AKÇAABATLI ESNAF SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE SİGARA SATIŞINI DURDURDU

Trabzon’da akaryakıt işletmeciliği yapan Yaşar Erbaşaran, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle anlamlı bir mesaj verdi.

Akçaabat ilçesinde 3, Ortahisar ilçesinde 1 olmak üzere toplam 4 akaryakıt istasyonunda sigara satmayarak, bir gün de olsa müşterilerini sigaradan uzak tutmaya çalışan ve sigarayı bırakma konusunda başlangıç yapmalarını isteyen Yaşar Erbaşaran, “Sağlığa evet, sigaraya hayır.” dedi.

Daha önce de sigara konusundaki duyarlılığı ile hep gündemde olan Yaşar Erbaşaran, sahibi bulunduğu mülklerde ikamet eden kiracılarından sigarayı bırakanlara da yaptığı yüzde 20’lik kira indirimi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Sadece sigara konusunda değil kan bağışı konusunda da duyarlılık yaratmaya çalışan Yaşar Erbaşaran, düzenlenen bazı kampanyalarda kan bağışında bulunanlara da ücretsiz akaryakıt vererek haberlere konu olmuştu.

***

ŞAHİN, HAZİNEYE DEVREDİLMEYE ÇALIŞILAN İŞ BANKASI HİSSELERİ İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, Atatürk tarafında Dil Tarih Kurumuna bağışlanan İş Bankası hisselerinin hazineye devredilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. CHP’nin İş Bankası’nda 4 yönetim kurulu üyesini belirleme yetkisinin Hazine’ye devredilmesi konusu tartışılmaya devem ediyor. Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hazinenin mallarını haraç mezat yabancılara satın. Şimdi kalkın Atatürk'ün kendi parası ile kurdurduğu ve hisselerini dil tarih kurumuna bağışladığı yerli ve milli İş Bankasını CHP'nin hissesi var kandırmacası ile hazineye devretmeye çalışın. Olmuyor Hocam hiçte olmuyor” dedi.­

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.