Siyasette kazan kaynıyor...

BEKAROĞLU; SEBZE VE MEYVE FİYATLARINDA YAŞANAN ARTIŞI NEYE BAĞLADI?

Sebze-meyve fiyatlarındaki artış kamuoyunda tartışılamaya devam ediyor. Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Yıl içerisinde büyük değişim gösteren sebze ve meyve enflasyon oranlarını paylaştı. Bekaroğlu “Ocak’ta gıda enflasyonu yüzde 6,9 oldu, yıllık yüzde 32. Gıda içindeki sebze fiyatlarında artış ise Ocak’ta 29,7, yıllık 80,5 oldu. Cumhurbaşkanı bunun sebebi olarak kendini bilmez birkaç spekülatörü gösteriyor. Öyle değil; gıda enflasyonunun esas sebebi üretim girdilerindeki artıştır” ifadelerine yer verdi.

***

BEŞİKDÜZÜ’NDE DEMİRCİ ÖNE ÇIKIYOR

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi en çok merak edilen ilçelerin başında Beşikdüzü ilçesi geliyor. Bir tarafta Cumhur İttifakının(AK Parti- Milliyetçi Hareket Partisi’nin) Belediye Başkan Adayı Harun Demirci, diğer tarafta Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti’nin ittifak adayı Ramis Uzun. Adaylığının açıklandığı günden bu zaman kadar 7-24 çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhur İttifakının adayı Harun Demirci’nin kamuoyunda bir adım önde olduğu ifade ediliyor. Trabzon’un batı bölgesinin en gözde ilçelerinden birisi olan Beşikdüzü ilçesinde devam eden yatırımların tamamlanması, fakülte gibi yeni büyük yatırımların getirilmesi ve arkasındaki sonsuz iktidar gücü olması, Demirci’nin seçimlerde öne çıkmasının en büyük nedeni.

***

AK PARTİ BEŞİKDÜZÜ İLÇE TEŞKİLATININ 3 FARKLI ÖZELLİĞİ

AK Parti Beşikdüzü İlçe Teşkilatının çok ilginç 3 özelliği var. Teşkilat her sabah bir resmî daire gibi sabah 08.00’de mutlaka açılır. Başka ilçelerde sabah 09.00’da parti ziyaretine gidecek olsanız “Acaba teşkilat açık mı?” diye merak edersiniz. Ancak Beşikdüzü’nde böyle bir meraka gerek yok. İlçe teşkilatı sabah 08.00’de kesinlikle açık ve çay içmeye gidebilirsiniz. İkinci önemli özelliği AK Parti Beşikdüzü İlçe Teşkilatında her öğlen yemek çıkıyor. 3 çeşit yemek halka açık. Ücret ödemeden yemek yemek isteyen her vatandaş, partiye gidip mutfağından yemek talep edebiliyor. Sofraya oturduğunuzda insanların birbirine olan saygısı ve sevgi bağını hissedebiliyorsunuz. Güzel ve farklı bir dayanışma örneği gördük.Üçüncü ilginç özellik ise Belediye Başkan Adayı Harun Demirci ile İçe Başkanı Ahmet Gören’in hep halef selef olması. Demirci, önce kırtasiye dükkânını İlçe Başkanı Gören’e devretmiş. Şimdi ilçe başkanlığını devretmiş. İlçe Başkanı Ahmet Gören,  “Galiba belediye başkanlığını kazanıp bir dönem sonra onu da bana devredecek.” diyor. (Tabii gülerek.)

***

İKİ ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANI MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy ve Beşikdüzü Ülkü Ocakları Başkanı Doğukan Zıp, ilçelerinde belediye meclis üyesi olabilmek için aday adaylığına başvurdu. Her iki ilçede MHP’nin adayı yok ancak belediye meclisinde ayrı bir liste oluşturulacak. Bu listeden belediye meclisine girmek isteyen iki isim başvurusunu MHP Genel Merkezine yaptı. Atasoy “İlçemize hizmet için bir adım attık, Allah utandırmasın.” derken Zıp “Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanlığı görevime devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi Beşikdüzü Belediye Meclis Üyeliği Adaylık başvurumu gerçekleştirdim. Hizmet için tevessül ettiğim bu kutlu görevin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz eder, siz kıymetli hemşehrilerimin teveccühlerini talep ederim.” açıklamasını yaptı.

***

BEŞEL, ULUSLARARASI HANGİ FUARA GURBETÇİLERİ DAVET ETTİ?

Tonya, Kocaeli’nde Uluslararası fuara katılım gösterecek. Tonya Belediyesi, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezine katılarak Tonya Yöresine özgü lezzetleri ve Tonya kültürünü tanıtacak. 7-10 Şubat arası gerçekleşecek olan fuar için Tonya son hazırlıklarını tamamladı. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel “Memleket kokusu özleyenler için Kocaeli ilimizde olacağız. Trabzon Tanıtım Günleri kapsamında Tonya Belediyesi olarak 7 -10 Şubat 2019 tarihleri arası Kocaeli ilinde ilçemizi açacağımız stantla en güzel şekilde tanıtacağız. Gurbetçilerimizi Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'ne bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.