TRABZON'DA KAZAN KAYNIYOR

SİYASETTE GÖZLER ORTAHİSAR ADAYLARINA ÇEVRİLDİ

Büyükşehir’de Trabzon’da iki partinin yarışacağı gözleniyor. AK Parti ve İYİ Parti iki ittifak adına yarışacak. AK Partide Murat Zorluoğlu favori olarak görünüyor. Ancak Atakan Aksoy’u hesaba katmamak AK Parti için büyük bir handikap doğurabilir. Şimdiden kaydedelim. Zira sokak Atakan Bey’e ciddi anlamda meylediyor.

Bu sırada gözler Ortahisar’a çevrildi. AK Partide A. Metin Genç kesin olarak görünüyor. Zaten AK Partinin A. Metin dışında Ortahisar’ı alma şansı hemen hemen hiç yok. Hele hele MHP, Ortahisar’da ayrı bir aday çıkarırken... CHP ile İYİParti Ortahisar’da da anlaştı. Görünen o ki Ortahisar’da İyi Parti aday çıkarmayacak. Ancak CHP’nin adayı konusunda görüş belirtebilecek. CHP cenahında Ortahisar adayı Salih Akyüz... Edindiğimiz bilgilere göre İYİ Parti bu noktada tereddütlü. İYİ Parti, Volkan Canalioğlu’nu istiyor. Volkan Bey’le seçimin kesin alınacağına inanıyor. CHP ise Volkan Bey’e mesafeli duruyor. Ancak her şey bitmiş değil. Görüşmelerin devam edeceği ve sonuçta konunun belki de genel merkezlere kadar taşınabileceği öğrenildi.

***

AK PARTİ ADAYI ZORLUOĞLU ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Önceki gün MÜSİAD Trabzon Şubesini ziyaret eden Zorluoğlu, Başkan Ali Kaan ve şube yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. Zorluoğlu ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada “STK'larımızla istişare önceliklerimiz arasındadır, misafirperverliği için MÜSİAD yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi. Zorluoğlu daha sonra da Memur Sen İl Başkanlığına gitti. Memur Sen ailesiyle bir araya gelen Zorluoğlu sendikaya bağlı şube başkanlarıyla soru cevap şeklinde geçen bir sohbet yaptı. Zorluoğlu akşamda Ankara’ya giderek işadamı Atilla Ataman’ın kızının nikahına katılarak nikah şahidi oldu. Zorluoğlu, ziyaretlerine bugünden itibaren devam edecek.  

***

MHP 7 İLÇE BELEDİYESİNİ NETLEŞTİRDİ, SIRADA DİĞER İLÇELER

MHP Trabzon’da 7 ilçede belediye başkan adayları netleşti. MHP Genel Merkezi tarafından henüz süreç tamamlanmadığı için adaylar resmî olarak açıklanmadı ancak İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın da ifadesiyle açıklanan isimler MHP’nin adayları... Adaylar ilçelerinde çalışmaya başlarken kısa sürede diğer ilçelerin de tamamlanmasıyla MHP’nin tanıtım töreniyle kamuoyu önüne çıkacağı belirtildi. MHP’de merakla beklenen ilçeler arasında ise Ortahisar ve Akçaabat bulunuyor. MHP’nin açıklanan adayları şöyle:

Yomra: Osman Salih Dilaveroğlu

Çaykara: Refik Korkmaz

Şalpazarı: Refik Kurukız

Maçka: İbrahim Mazlum

Arsin: Ramis Sunguroğlu

Of: Güngör Saral

Köprübaşı: Atilhan Sancak

***

CHP VAKFIKEBİR ADAYI ULUDÜZ SAHADA

CHP Vakfıkebir Belediye Başkan Aday Adayı Emin Uludüz, saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hafta sonu ekibiyle birlikte Vakfıkebir’de incelemelerde bulunan Uludüz, ilçenin yeni bir anlayışla yönetileceğinin altını bir kez daha çizdi. Ekip olarak hazır olduklarını ve yalansız dolansız bir belediyecilik için yola çıktıklarını belirten Uludüz “Halkın içinden gelen bir belediye başkan adayıyım. Şeffaf bir yönetim oluşturup her zaman halka hesap vereceğiz.” diye konuştu.

***

GÜNDEMİN SICAK KONUSU KONKORDATO İLAN EDEN BAZI FİRMALAR

Son dönemin sıcak konusu olan konkordatolarla ilgili gelişmeler devem ediyor. Peki son bir yılda Trabzon’da hangi firmalar konkordato ilan aya da talep etti. Trabzon’da hizmet veren ve konkordato ilan eden ve talep eden firmalar : Ataoğlu Uluslararası Taşımacılık Turizm Şirketi, Ahmet Usta Gıda Yemek Hizmetleri Şirketi – CNR İnşaat Murat Alemdağ - Kalmuk İnşaat Nakliyat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret şirketi - Yıldızlar A.Ş., Aslan Elektromekanik ve Enerji Sanayi İnşaat Taahhüt Mühendislik Hizmetleri Şirketi - AY-RA Taşocağı Madencilik Nakliyat Hafriyat İnşaat Taahhüt ve Ticaret şirketi, 23 Kasım tarihinde ise Ulusoy Ulaşım Petrol San. Tic. A.Ş. konkordato ilan etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.