33 ilde 66 noktada 4 bin 550 sınır dışı

İçişleri Bakanlığı’nın 33 ilde 66 noktada yabancı terörist savaşçılarına yönelik oluşturduğu risk analiz grupları tarafından 17 bin 500 şahsın kontrol edildiği ve bunlardan 10 bin 232'sinin özel mülakata tabi tutulduktan sonra 4 bin 550'sinin sınır dışı edildiği belirtildi.

YOL GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde terör örgütlerine yönelik daha etkin bir mücadele başlatıldı. Mücadele kapsamında terör örgütleri için kara, hava ve deniz kapılarında olağanüstü tedbirler alınamaya başlandı. gazete61.net haber merkezinin edindiği bilgiye göre İçişleri Bakanlığı, ‘Türkiye'nin DEAŞ ile Mücadele Raporunu' hazırladı. Bakanlığın hazırladığı raporda dünyanın birçok ülkesinden DEAŞ terör örgütüne katılmaya çalışan yabancı terörist savaşçıların Türkiye üzerinden çatışma bölgelerine ulaşmak için Antalya ve İstanbul'daki havalimanlarını, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan üzerinden karayolunu ve Mersin ile İzmir üzerinden ise deniz yolunu kullandığını tespit etti.

RİSK ANALİZ GRUPLARI OLUŞTU
Raporda, hava, kara hudut kapıları ve otogarlarda KOM, TEM ve İstihbarat birimlerince oluşturulan risk analiz gruplarının 17 bin 500 şahsı kontrol ettiği, bunların 10 bin 232'si ile mülakat yapıldığı ve 4 bin 550'sinin sınır dışı edildiğine yer verildi. 2011-2017 yılları arasında 3 bin 840 yabancı uyruklu olmak üzere 9 bin 350 yabancı terörist savaşçısı gözaltına alındığı, bin 337'si yabancı uyruklu 3 bin 69 kişinin tutuklandığına yer verilen raporda, 12 dernek ve 2 bin 564 sosyal medya hesabının kapatıldığı belirtildi. Sınır dışı edilen ilk üç sırada, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık vatandaşlarının geldiği ileri sürülen raporda, giriş yasağı konulan ilk üç sırayı da Fransa, Belçika ve Birleşik Krallık vatandaşlarının yar aldığı belirtildi. Ayrıca rapor da 146 ülkeden 53 bin 781 kişinin terörizmle bağlantılı olduğu gerekçesiyle ülkeye giriş yasağı konduğuna yer verildi.

22 TERÖR EYLEMİ ENGELLENDİ
İstihbarati çalışmalar sonucunda 22 önemli terör olayının engellendiği de rapora girdi. 10 patlayıcı, 5 eylem hazırlığındaki terörist ve 7 canlı bomba şüphelisinin etkisiz hale getirildiği belirtilen raporda, örgütün gerçekleştireceği eylemlerle ülkede kutuplaşma ve karışıklık yaratarak, kendisine zemin arayışı içinde olduğuna yer verildi.

İNFAZ ŞEKİLERİ DEŞİFRE EDİLDİ
Terör örgütünün infaz şekillerine yer verilen raporda, infaz biçimleri kafa kesme yakma ve belirli bir yüksekten atma olarak belirtildi. Raporda, eylem biçiminde kurbanların sözde İslam Devleti kanunlarına karşı gelenler kafirler, mürtetler, esirler ve ajanlardan oluştuğu ileri sürüldü. Kadın esirlerin ganimet olarak paylaşıldığı ileri sürülen raporda, "2016 yılı içerisinde Musul Eyaletinde DEAŞ terör örgütü militanlarla cinsel ilişkiye girmeyi kabul etmeyen 19 Ezidi kadın esirin kafeslere konularak yüzlerce kişinin gözeri önünde canlı canlı yakılarak katledildi" görüşlerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105