4 bin 519 teröristin etkisiz hale getirildi...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt içi ve Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 1 haftada 49 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren ise 4 bin 519 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
TSK’dan yapılan açıklamaya göre,  29 Haziran ve 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütüne yönelik Hakkari, Şırnak, Mardin, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Ağrı ile  Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlara aralıksız devam edildiği belirtildi. 49 terörist in etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, 11 adet piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 2 adet law, 1 adet tabanca olmak üzere toplam 15 silah ele geçirildiği açıklandı.  Açıklamada ayrnca, Operasyonlar sırasında 16 adet EYP ve 8 adet silah mevzi, sığınak ve barınak imha edildiği ve 4 kahraman Türk askeri ise yaralandığı ifade edildi. 
Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır" denildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.