Büyükşehir Adayı Genç, TESOB’u ziyaret etti

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB)ile devam etti. 
TESOB Başkanı Metin Kara ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Büyükşehir Başkanı Adayı Ahmet Metin Genç, bugüne kadar TESOB ile çok uyumlu bir çalışma ortamı geliştirdiklerini dile getirdi. 
“TEMEL GAYEMİZ TRABZON’UN KALKINMASI VE ZENGİNLEŞMESİ”
TESOB Başkanı Metin Kara ise, Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin şehri daha yaşanabilir hale getirdiğini ifade etti. “Bu şehrin insanına birlikte hizmet edeceğiz” diyen Metin Kara, “Esnaf Odası bugün 29 bin 760 esnafa hizmet veriyor.  İmkânlarımız ölçüsünde bu hizmeti en mükemmel şekilde vermenin mücadelesi içindeyiz. Bugüne kadar güzel projeler ürettiniz, size minnettarız. Sayın Zorluoğlu Başkanımızla da kıymetli çalışmalar yaptık. Bundan sonraki süreç içerisinde Sayın Zorluoğlu’nun bırakmış olduğu yerden devam edeceğiz. Sayın Zorluoğlu ile birlikte bu şehri yaşanabilir hale getirdiniz. Huzurlu bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde bu şehrin insanına hizmet etmeye devam edeceğiz. Sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları olarak temel gayemiz her daim Trabzon’un daha çok kalkınmasına ve zenginleşmesine katkıda bulunmaktır. Bunu da birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde başaracağımıza inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin, size başarılar diliyorum. Bu şehir için şanssınız diye düşünüyorum. Ben de arkadaşlarımız da böyle düşünüyor.” şeklinde konuştu. 
“ESNAFA DÖNÜK ADIMLAR DEVAM EDİYOR”
Esnafın başta finansman sorunu olmak birçok sıkıntısının çözülmesi için devreye girdiğine dikkati çeken Başkan Genç, “Bende burada kendi evimde gibi hissediyorum. Sizinle beraber bulunmaktan dolayı mutluyum. Hem belediye başkanlığı görevimde hem de il başkanlığı görevlerimizde odamızla beraber 30 bin esnafımızın temsilcisi olan bu güzide odamızla birlikte tam bir kardeşlik havası içinde güzel hizmetlerimiz oldu. Esnaf şehri olan kentimizde esnafın konularına hem vakıf oldum, hem de çözülme noktasında da odamıza destek olmaya çalıştık. 2007’lerde o dönemde biraz finansman sorunu vardı. Bu sorun için rahmetli milletvekilimiz Mustafa Cumur ile birlikte bakanlarımıza gittik. Ve ondan sonra Cumhurbaşkanımızın destekleriyle beraber esnafımız bu konuda bir sıkıntı yaşamadı. Esnafa dönük adımlar bugün de devam ediyor. Büyük bir gayret ortaya kondu.” ifadelerini kullandı.
 “PROJELERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Belediye başkanı olarak esnafın sorunlarına kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını kaydeden Başkan Genç, “İnşallah yeni dönemde de aynı anlayışla devam edeceğiz. Ben öncelikle pandemi döneminde yaptığımız çalışmaları takdire şayan buluyorum. O dönemin şahidi olarak yaptığınız çalışmaları yakından biliyorum. Murat Başkanımızla da güzel bir mesai birlikteliğimiz oldu. Tabi ki, her konuda aynı düşüncede olmadık ama anlayış birliğinde olduk. Birlikte yönetim anlayışı, bu ahenk bile başlı başına önemlidir. Oluşturdunuz sinerji hizmetlere ve projelere de yansıyor. Çok önemlidir bu. Biz şimdi ondan aldığımız bu hizmet bayrağını, onun döneminde başlayan projeler başta olmak üzere devam ettireceğiz. Neticede şehrimizi daha yaşanabilir kılma, şehri daha güzelleştirme, şehrimizi daha canlı kılma öncelikle yerel yöneticilerin görevi… Ama bu konuda da en önemli paydaşlarımız sizler gibi önemli bir kesimi temsil eden kurumlarımız. Şehrimizin her konusuna tabiri caizse vakıfım. Trabzon’daki 716 köye bir gitmişliğimiz vardır... En azından bir cenaze ya da düğün nedeniyle gitmişliğimiz vardır. Sorunlara vakıfız, ekonomik şartlar ne olursa olsun çözmeye gücümüz var.” dedi.
“METİN’LER FARKLIDIR” 
Trabzon’da kolektif hareket etme konusunda birtakım sıkıntıların olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Bu şehirde sıkıntı aslında kolektif hareket edememe. Kolektif hareket ederek sorunlarımızı bir potaya koymak, kolektif hareket etme yeteneğimizi kurumsallığa taşıyabilmek önemlidir. Şunu demek istiyorum şehrin önceliği Kanuni Bulvarı mı, Güney Çevre Yolu’muydu birlikte oturup karar vermeliydik. Biz bu işi öğrenerek büyüdük, sizlerden çok şey öğrendim. Siyasette öğrenmenin sınırı yok, her gün bir şey öğrenmek siyasetçiye tecrübedir. Bazen konuştuk, bazen sustuk. Konuşmak, siyaset üretmek bir siyasetçi için ne kadar önemliyse, bazen susmak da önemlidir. İnşallah yeni dönemde bu anlayış birliğini devam ettireceğiz. İstişare edeceğiz. Daha güzel ne katabiliriz? Ben siyasi düşünceden bağımsız söylüyorum. Bu topraklara kim bir çivi çakmışsa Allah razı olsun. Başta Metin Kara Başkanımız, buradaki oda başkanlarımız hep beraber bu yolculuğumuzda bize güç ve kuvvet verdi, destek verdi. İnşallah aynı anlayışla devam edeceğiz. İkimiz de Metin, Metin’ler farklıdır. Ben, hep Metin Başkanımıza bunu söylerim.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.