GİRESUN’A FINDIK EZMESİ MÜJDESİ

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan ‘Giresun Fındık Ezmesi’ adlı coğrafi işaret başvurusunun ‘Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayınlanarak tescillendiğinin müjdesini verdi. Öztürk, “Bu ürünümüz Giresun'un tescilli bir markası ve değeri olarak kayıtlara geçti.” dedi.

GELENEKSEL ÜRÜNLER EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Geleneksel ve yöresel ürünlerin coğrafi işaret alarak ekonomik değere dönüştürülmesinin Giresun'un kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade eden Öztürk, “Fiskobirlik, Ticaret Borsası, Giresun Üniversitesi ve Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliğinde yürütülen çalışmalar ve Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapmış olduğumuz girişimler neticesinde, “Giresun Fındık Ezmesi” coğrafi işaret alarak tescillenmiştir. Bu ürünümüz Giresun'un tescilli bir markası ve değeri olarak kayıtlara geçti. Şehrimizin potansiyelini ortaya çıkaracak ve bunu katma değere dönüştürecek, ekonomimize önemli katkılar sağlayacak olan coğrafi işaretlerle ilgili yapılacak her faaliyetten mutlu oluyor, gerekli desteği sağlıyoruz. Bu durum aslında yöresel ürünlerimizin birer bacasız fabrika olduğunu göstermektedir. Giresun fındığının uluslararası tanıtımı ve gelişimine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Geleneksel yöntemlerle hazırlanarak piyasaya sürülen coğrafi işaretli Giresun Fındık Ezmesi’nin gerek kalitesinin korunması açısından, gerekse son yıllarda keşfedilmeye başlanılmasından dolayı fındık üreticilerimize avantajlar sağlayacağını düşünüyorum. Giresun Fındık Ezmesi’ne coğrafi işaret alınmasına katkı yapan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Şehrimize ve fındık üreticilerimize hayırlı olmasını ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
GiresunAk PartiTescilEzme
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105