Güney Çevre Yolunu konuştu

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon’da yapılıp yapılmayacağı Arapsaçına dönen Güney Çevre Yolunun 16 yıllık AK Parti iktidarında adeta unutulduğunu hatta unutturulduğunu ifade ederek bu yolun bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Trabzon’da yaşayan insanların bitmek bilmeyen trafik çilesini gündeme taşıyan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Samsun, Ordu, Giresun ve Rize çevre yolları hiç gündemde yokken projesi tamamlanan ve yapım aşamasına getirilen Trabzon Güney Çevre Yolu ise adeta unutulmuş, unutturulmuştur. Trabzon Güney Çevre Yolu sadece seçimlerde gündeme gelen, sonra da unutulan bir proje olmaktan öteye geçememiştir.” dedi. Kabinede 4 bakanı olmasına rağmen Trabzon’un ihtiyacı olan Güney Çevre Yolu projesine her dönem türlü mazeretler üretildiğini iddia eden Hüseyin Örs, “Güney Çevre Yolu huşunda artık hiçbir mazeret duymak istemiyoruz. Trabzon Güney Çevre Yolu bu dönemde yapılamazsa ne zaman yapılacaktır? Geçmiş her seçim döneminde birinci vaat olarak yer alan Güney Çevre Yolu Projesi artık tozlu raflardan indirilip bir an önce uygulamaya geçirilmelidir.” şeklinde konuştu.

İKTİDARIN MAZERETİNİ KABUL ETMİYORUZ!

AK Parti iktidarında Trabzon’un her zaman bakanı olduğunun altını çizen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Trabzon olarak tam 4 tanede Bakanımız var. Yani demem o ki; artık iktidarın hiçbir mazeretini kabul etmiyoruz, Güney Çevre Yolumuzu acilen istiyoruz. Biz İYİ Parti olarak Trabzon’a ve bölgeye yapılması gereken proje, yatırım ve hizmetlerin takipçisi olacağımızı her vesileyle ifade ediyoruz.” dedi.

ÇİLEYE SON VERMENİN YOLU GÜNEY ÇEVRE YOLUNDAN GEÇİYOR

Şehirlerde yaşanan bu trafik çilesine son vermenin yolunun Karadeniz sahil kentlerinde transit ulaşımı şehrin güneyine almaktan geçtiğine işaret eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Samsun, Ordu, Giresun ve Rize’de çevre yolu çalışmalarının hıza sürdüğünü  ya da tamamlanma aşamasını geldiğini buna rağmen Trabzon Güney Çevre Yoluna ise tek bir çivinin bile çakılmadığını söyledi. AK Parti iktidarının 16 yıldır Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi için hiçbir adım atmadığını ifade eden Örs, artık projenin tozlu raflardan aşağı indirilme vaktinin çoktan geldiğini kaydetti. Güney Çevre Yolunun hayata geçmesi durumunda kentte yaşanan imar kirliliğinin de önüne geçilebileceğini belirten Örs, “Güney Çevre Yolu yapılmış olsaydı Trabzon bugün yaşanan imar kirliliğine maruz kalmayacaktı. Güney Çevre Yolu yapılmış olsaydı Trabzon 1 milyon nüfuslu bir kente hazır olacaktı. Güney Çevre Yolu yapılmış olsaydı bugün kentin ortasında kalan sanayi sitelerine yer aranmayacaktı. Belki de yeni organize sanayi bölgeleri kurulacak, şehir yeni yatırımcılar ile tanışacaktı.” ifadelerini kullandı.

GÜNEY ÇEVRE YOLU BEŞİKDÜZÜ-OF ARASI YAPILMALI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Güney Çevre Yolunun Mersin-Yalıncak arası düşünüldüğünü ancak bunun değiştirilerek Beşikdüzü-Of arası yapılmasının doğru olacağını ifade etti. Açıklamalarını sürdüren Milletvekili Örs, şu şekilde devam etti: “Güney Çevre Yolunu sadece trafiği rahatlatacak, ulaşımı kolaylaştıracak bir proje olarak algılamak doğru değildir. Bu projenin büyük Trabzon’un şekilleneceği bir kentleşme ve kalkınma yolu olduğunu bilmemiz gerekir. Güney Çevre Yolu ile kentsel büyüme şehrin güneyine taşınacak, oluşturulacak yeni yerleşim alanları ile insanı ve çevreyi birinci öncelik sırasına alan yeni bir imar anlayışı ile büyük Trabzon hedefine varılacaktır. Kent merkezindeki imar baskısı kaldırılmış, daha geniş alanda daha rahat, daha müreffeh yapılar ile şehirleşme gerçekleşecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.