MEHMETÇİK LİBYA’YA GİDİYOR

Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda 184'e karşı 325 oyla kabul edildi. Trabzonlu vekiller Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Ahmet Kaya Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere ile ilgili konuştu.

184'E KARŞI 325 OYLA KABUL EDİLDİ

Libya ile imzalanan ortak mutabakat sonrası Doğu Akdeniz'de stratejik bir güç kazanan Türkiye, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin talebi doğrultusunda Libya'ya asker gönderme konusu için mecliste olağanüstü toplantı düzenlendi. Tezkere 184'e karşı 325 oyla kabul edildi. AK Parti ve MHP'nin desteğiyle karar Meclis'ten geçerken; CHP, İYİ Parti ve HDP tezkereye “hayır” dedi.

AYVAZOĞLU “BÖLGEDE BARIŞ VE İSTİKRARA KATKI SAĞLAYACAK”

Bölgede istikrarın sağlanması adına önemli bir adım atıldığını belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Ülkemizin Kuzey Afrika ve Akdeniz’deki menfaatlerini korumak için atılmış önemli bir adım olan Libya Tezkeresi; AK Parti, MHP ve BBP’nin 325 oyuyla kabul edildi. Askerlerimizin bölgedeki barış ve istikrara katkılarında başarılı ve sahada güçlü olmalarını dilerim.” dedi.

CORA, “TALEP EDİLEN DESTEĞİ SAĞLADIK”

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora “Libya hükümeti tarafından talep edilen desteği sağlamak, Türkiye’nin yüksek menfaatlerini korumak, gelişmelerin seyrine göre ileride telafisi güç bir durumlarla karşılaşmamak için genel kurula sunulan Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul ettik. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Öte yandan, Milletvekili Cora’nın Libya tezkeresi ile ilgili açıklamaları gazetemizin dünkü sayısında geniş olarak yer bulmuştu.

BALTA “ÜLKEMİZİN MENFAATLERİ İÇİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”

Türkiye’nin geleceği için gereken tüm adımların atıldığının altını çizen AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, mecliste oy çokluğu ile kabul edilen tezkere ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin menfaatleri için hangi stratejik adımlar atılması gerekiyorsa gereğini yapıyoruz. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Libya Tezkeresi vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.” açıklamalarına yer verdi.

GÜNNAR “AZİZ MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “İsrail, Amerika, Fransa, AB, Yunanistan, Mısır ve Arap yöneticiler hepsi bir olmuş milletimizi Akdeniz’de darboğaza sürüklemeye çalışırken, TBMM’de AK Parti, MHP ve BBP’li milletvekilleri olarak 325 oyla, millet ve vatan için Libya tezkeresini onayladık. Diğer partilerin de hain Akdeniz ittifakına karşı tezkereye sahip çıkmalarını dilerdim. Libya Tezkeresi Aziz milletimize hayırlı olsun.” dedi.

KAYA “CHP GRUBU OLARAK ‘RET’ OYU VERDİK”

Mecliste Libya’ya asker gönderilmesine grup olarak “red” oyu veren CHP Milletvekili Ahmet Kaya, Mehmetçiğin iç savaşa ortak edilmeye çalışıldığını öne sürdü. Tezkereye grup olarak mecliste ret oyu verdiklerinin altını çizen Milletvekili Kaya, “Mehmetçiklerimizi Libya'daki iç savaşa ortak etmeyi amaçlayan Saray tezkeresine CHP Grubu olarak ‘ret’ oyu verdik.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AskerTezkereLibya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.