Rus ve Çin savaş gemileri boy gösterdi

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bulunana Kronshtadt deniz üssünden hareket eden Rus ve Çin donanmasın ait savaş gemileri adeta dünyaya ortak güç gösterisi yaptı.

Rus donanmasından 100'den fazka geminin katıldığı törende Rusya, Pyotr Veliky yani Büyük Peter nükleer kruvazörü ve hemen arkasında dünyanın en büyük deniz altısı ünvanına sahip nükler denizaltı Dmitry Donskoy ile gövde gösterisinde bulundu.

175 metre uzunluğundaki Rusya'nın dev denizaltısı  200'den fazla öldürücü silah barındırıyor. 20 nükleer füze taşıyabiliyor. 6 adet torpil de denizaltıda mevcut.

Denizaltı adını 1359 ila 1389 yılları arasında hükümdarlık süren Rus prensten alıyor. 

Çin savaş gemileriyle ortak bir geçit töreni düzenleyen Rusya'nın lideri Vladimir Putin de geçit törenine katıldı. Törend ekonuşan Putin, Rus donanmasının geleneksel görevi dışında törer ve korsancılıkla mücadele konusunda büyük katkı sağladığını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.