Savunma alanında 5 milyar dolarlık 22 proje

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) toplantısında 5 milyar dolar bedelli 22 proje görüşüldüğü; milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri, muharip ve genel maksat helikopteri ile tank modernizasyonu ve seri üretimine ilişkin projelerle ilgili kararlar alındığı açıklandı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından bu sabah saatlerinde yapılan SSİK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda 5 milyar dolar bedelli 22 proje görüşülmüştür" denildi.

Açıklamada, "Milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerinin geliştirilmesine yönelik projeler, farklı özellikteki füze ve akıllı mühimmat projeleri, elektronik karıştırma ve elektronik harp sistem projeleri, çeşitli kalibre ve ebatta bomba atar, tüfek ve tabanca geliştirme ve seri imalat projeleri ile ilgili kararlar alınmıştır" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.