Teröriste ekmek taşınıyordu


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye’nin İHA’larını özel sektörde bu işe kendisini adamış bir anlayış kurdu. Terörle mücadelede bu bahardan itibaren ne kadar üstünlük kurduğumuz apaçık ortadadır. Bir tek şehit vermedik İHA’ların yapmış olduğumuz operasyonlarda. Operasyonlarda bir yaralımız da yok. Peki acaba bu sistemi bu güne kadar erteleyen unsur kimdi ve neydi, nasıl bir süreçti" dedi.   Bakan Soylu, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen Türkiye Müfettiş Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları Programı'na katıldı.  Burada konuşan Bakan Soylu, Türkiye'nin rakamsal büyümesinin yanında algısı, anlayışı, yöneten ve yönetilen ilişkisinin de aynı ölçüde değiştiğini kaydetti.  Vesayet kalıntılarının olabildiğince temizlendiği yeni bir sisteme geçildiğine değinen Bakan Soylu, "2019 ve sonrası için tam anlamıyla vites yükselttiğimiz yeni bir sistemin kararını almış durumdayız. Bunları yaparken ciddi toplumsal travmaları göğüslemek zorunda kaldık. Gezi, 17-25 Aralık, 7 Haziran sonrası tırmandırılan terör ve nihayetinde Türkiye'yi eski kodlarına döndürmek için tezgahlanmış, ülkenin anahtarlarını birilerine teslim etmek için kurgulanmış bir 15 Temmuz hadisesi yaşadık. Türkiye sadece ekonomik fiziki büyüklük değil, farklılıkların, taleplerin görev sorumlulukların arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Biz bu süreçte bu fotoğrafın devlet ve millet tarafındayız" diye konuştu.


"Belediye teröriste sıcak ekmek taşıyordu"

Teröre verdikleri destek nedeniyle görevlendirme yapılan belediyelerin halka hizmet vermeyi durdurduğunu hatırlatan Soylu, “Bu belediyeler doğrudan terör örgütüne para ve eleman temin eder duruma gelmişti. Örneğin, Van'daki belediyeler her sabah sıcak ekmeği yayladaki teröristlere gönderiyordu. Servis yapıyorlardı. Bu servisler tek noktaya değildi. Bizim sorumluluğumuz çok büyük. Daha çok çalışmalıyız. Bugün orada kaymakam arkadaşlarımızın ortaya koydukları performans bir kahramanlık hikayesidir. Bir kaymakamımızı şehit ettikten sonra geri adım atacağımızı zannedenlerin ortaya koyduğu kurguyu bu işin üzerine düşerek bertaraf etmiş bulunuyoruz. Kurguları murguları kalmadı. Biz orada sadece vatandaşın parasıyla vatandaşa hizmet götüren aklı ortaya koymuyoruz, terörün finansmanı ve lojistiğini kestik. Belediyeleri teröre insan kazandırma mekanizması olarak görenlere ve bunu böyle oluşturanlara büyük bir darbe vurduk" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.