VALİYİM DEDİ DOLANDIRDI

Trabzon’da kendisin vali olarak tanıtan Erdem D., telefonla aradığı CHP’li Akçakale eski Belediye Başkanı Ali Türen Öztürk’ü 10 bin TL dolandırdı. Yakalanan dolandırıcı hakkındaki iddiaları reddetti.

OFİSİ ARADI TELEFON BIRAKTI

İstanbul’da yaşayan Erden D, CHP Akçakale eski Belediye Başkanı Ali Türen’in ofisini aradı. Sekreter, Türen’in ofiste olmadığını söyledi. Bunu üzerine kendisini vali olarak tanıtan Erden D. telefonunu bıraktı. Sekreter Türen’i arayarak, ‘Vali bey size aradı efendim’ dedi. Bunu üzerine sekterden 553 225 … nolu telefonu alan Türen, kendisini arayan numarayı çevirdi. Telefondaki Erden D. kendisini Trabzon Valisi olarak tanıttı ve bir hasta için 78 bin TL lazım olduğunu paranı sadece 18 bin TL eksiği bulunduğu belirterek yardım olarak bunu tamamlamasını istedi. 10 Bin TL verebileceğini belirten Türen, kendisini vali olarak tanıtan kişiden IBAN numarasın alarak istediğini parayı hemen hesaba yatırdı.

İKİNCİ KEZ ARANINCA UYANDI

Yaşanan bu olaydan bir kaç gün sonra Ali Türen Öztürk 552 273…  nolu hattan arandı. Arayan kişiyi kendisini Trabzon Valisi Yardımcısı Nusret Şahin olarak tanıttı. Vali beyin selamını söyleyen kişi, bu sefer Türen’den ilik nakli olacak çocuk için yardım istedi. Durumdan şüphelenen Ali Türen Öztürk, Trabzon Valiliği’ni aradı. Yaptığı görüşme üzerine dolandırıldığını anlayan Ali Türen Öztürk avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

İKİ HAT YABANCILARA AİTMİŞ

Yapılan suç duyurusu üzerine telefon hatlarını Elena Kortova ve Raeefa Dırı adlı iki yabancı uyruklu kişiye ait olduğu belirlendi. Bu arada İstanbul’da yakalanan Erdem D. kimliğini kaybettiğini ve kimliği bulan kişilerin dolandırıcı olduğunu söyledi. İmza örnekleri alınan Erdem D.’ni bankadan parayı çeken kişi olduğu iddiasıyla dava açıldı. Erdem D. kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık suçundan yargılanmasına karar verildi.

 

Anahtar Kelimeler:
ChpValiTelefon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.