Devlet hastanesine yemek soruşturması

Gümüşhane’de hastaneye kesilen yemek faturaları kabarınca, soruşturma başlatıldı. Yemek firmasının hastaneyi yaklaşık 1 milyon TL zarara uğrattığı ileri sürüldü.

FATURALAR FAZLA GELİNCE…

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde yemek faturalarının her geçen gün arttığı fark eden hastane yöneticileri, faturaları gözden geçirdi. Yatan hasta ve refakatçı sayısı ile hastaneye kesilen yemek faturaları arasında fark olduğunu gören hastane yöneticileri durumu il sağlık müdürlüğüne bildirdi. Bu tespitin ardından faturaların incelenmesi için Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon oluşturuldu.

ZARAR FİRMADAN İSTENECEK

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü’nde oluşturulan komisyon, iki yıl geriye dönük olarak yatan hasta ve bu hastaların yanında kalan refakatçılara ne kadar yemek verildiğini tespit etmek için harekete geçti. İnceleme sonucunda verilen yemekle kesilen faturanın karşılaştırılacağı belirtildi. Aylık olarak kesilen 300 bin TL faturanın zaman zaman 400 bin TL’ye çıktığı ve yaklaşık zararın bir milyon TL olduğu iddia edildi. Zararın yemek firmasından talep edileceği öğrenildi.  Bu arada firma yetkilileri hakkında suç duyurusu yapılacağı ve firma ile sözleşmenin iptal edileceği ileri sürüldü. Zararın yaklaşık bir milyon TL olduğu ileri sürüldü. Firma yöneticilerinin açıklama yapması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.