İşte kaçakçılıkta son rota

SINIR İHLALLERİ ARTMIŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, Karadeniz Bölgesi’ndeki tarihi eser ve alkol kaçakçılığına dikkat çekildi. Sınır ihlali yapılarak kaçakçılığın arttığı belirtilen raporda, “Güvenliğinin sağlanması, gümrük kapılarındaki kontroller ve ticari ürünlerin yer aldığı yasal piyasadaki idari denetimler, suçla mücadelede büyük önem arz etmektedir” denildi. Raporda, alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliğinin Akdeniz ve Ege kıyı şeridinde yer alan, limana sahip ve turizm potansiyeli bulunan illerimizin yanı sıra ekonomik gelişmişliği yüksek olan büyükşehirlerde yoğunlaştığı belirtildi. 

7 BİN 115 ŞİŞE ALKOL YAKALANDI

Kaçak alkol satışına yönelik operasyonların sürdüğü belirtilen KOM raporunda son bir yılda 293 bin 602 şişe kaçak alkol yakalandı. Bir yıl önceyi göre yüzde 14 oranında artış olduğu belirtiler raporda özellikle yılbaşı öncesi kaçak alkol tüketiminde artış olduğu belirtildi. Kaçak alkolde birinci sırayı Adana alırken 11. Sıradaki Trabzon’da 7 bin 115 şişe kaçak alkol yakalandı. Kaçak alkolde Artvin ise 17. Sırada yer aldı. Artvin’de 3 bin 621 şişe kaçak alkol yakalandı.

GİRESUN VE TRABZON ZİRVEDE

Silah ve mühimmat kaçakçılığının son bulduğu Karadeniz Bölgesi’nde alkol kaçakçılığı, Giresun’da ise tarihi eser kaçaklığı arttı. Silah kaçakçılığında her yıl ilk üç sırada yer alan Trabzon 20. sıraya geriledi. Trabzon alkol kaçakçılığında 11. sıraya yükselirken, Giresun ise tarihi eser kaçakçılığında 81 kent arasında 9. sıraya çıktı. Giresun’da 656 tarihi eser ele geçirildiği rapora girdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.