AK PARTİ'DE 19 KOLTUĞA 102 ADAY

AK Parti’ye Trabzon'da 102 Belediye Başkan Aday Adayı başvurdu

Aydın GELLECİ

AK Parti’den Trabzon'da bugüne kadar hem büyükşehir hem de ilçe belediye başkanlıkları için, toplamda 102 aday adayı başvurdu. 2014 yerel seçimleri için ise AK Parti’ye 124 aday adayı başvuru yapmıştı. 2014 seçimlerinde sadece 1 başvurunun olduğu Büyükşehir’e İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte bu kez 8 aday adayı başvuru yaparken Vakfıkebir için hiçbir aday adayı başvurusu yapılmadı. İlçelerde en fazla başvuru 11 aday adayı ile Araklı ve Şalpazarı’nda gerçekleşirken en az olan ilçeler ise birer aday adayıyla Of ve Hayrat oldu.

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için bütün partilerde hareketlilik devam ederken en büyük hareketlilik ise AK Parti’de yaşanıyor. İki kez uzatılan aday adaylığı başvuruları 16 Kasım Cuma günü saat 24.00 itibariyle sona erdi. AK Parti Trabzon’a102 aday adayı belediye başkanlığı için müracaat yaptı. Bu sayı 2014 seçimleri için başvuru yapan aday sayısı olan 124’ün altında kaldı.

Aday adaylığı başvuru yapanlardan 7’si Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti İl Başkanlığına,  geri kalan 95 isim ise İlçe Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti İlçe Teşkilatlarına başvuruda bulundu. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için talipli olduğu bilindiğinden Büyükşehir için aday adayı sayısı 8’e yükselmiş oldu. Bilindiği gibi AK Parti’de mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı müracaatı yapması istenmedi. İlçelere göre aday adaylığı başvurusu yapan isimler ise şöyle:

İŞTE ADAY ADAYLARI

Büyükşehir:  Mazhar Yıldırımhan, Mehmet Atalay, Türkay Gümüş, Davut Çakır, Mustafa Yaylalı, Ergin Aydın, Ayşe Sula KöseoğluOrtahisar:  Hasan Kamil Velioğlu, Hüseyin Turan, Hasan Kahveci, Faruk Kanca, Murat Zeki Solak. Akçaabat:  Aydın Birincioğlu,  Mehmet Bıyıklı, Murat Üçüncü, Metin Gedikli, Mustafa Uzun, Arzu Yalçınalp, Ahmet Çelik, Osman Nuri Ekim. Araklı:  Hacı Taşkın, Mehmet Öztürk, MiktadÇebi, Serdar Çebi, Erdal Kol, İsmail Çebi, Ömer Çebi, Hamit Baycan, Ömer Çebi, Salih Ergün, Galip GençArsin: Muhammet Sait Gürsoy, Ramazan Sarı, Seyit Hisoğlu, Şaban Bülbül, Sedat Özbakır, Farabi Hacıhasanoğlu. Beşikdüzü: Zülküf Dili,Sedat Cumur.Çarşıbaşı:  Bekir Çavuş Bıyıklı, Fatma Balcı, Kamuran Çalış, Zekeriya Karaçengel.  Çaykara: Mehmet Çevik, Betül Çakır, Namık Kemal Gedikoğlu, İbrahim Çelebi, İbrahmi Ethem Aslanoğlu.  Dernekpazarı:  Ersin Akyol, Mustafa Genç, Zeki Avni Usta, Mehmet Kadri Çıkrık, Yusuf Cemal Keskin, Murat Yıldırım. Düzköy: Osman Akbulut, Azmi Köroğlu, Yılmaz Ankara, Tanju CumurHayrat: Ömer Hacıbektaşoğlu.  Köprübaşı: Ali Aydın, Muhammet Yamakoğlu, Abdurrrahim Balcı, Zeki Sancak, Musa Özdin, Muhammet Balcı, Sebahattin İmamoğlu. Maçka:  Hikmet Yıldız, Oykan Gülen, İsmail Öztürk, Hasan Yavuz, Bilal Dizdaroğlu, Sadık Altındaş.Of:Ömer Lütfü Saral.Sürmene:  Hakan Hüseyin Küçükali, Orhan Kahveci, Şafak Seymen, Aydın Bayraktar, Hasan Kibar Kol, Yusuf Eski, Abdul Celil Seymen, Belgin SeymenoğluŞalpazarı:  Fehmi Cengiz, Metin Günay, Murat Topkara, Muzaffer Türkmen, Ömer Karadeniz, Mehmet Muhcu, Fatih Yılmaz, Ahmet Kıran, Kemal Türkmen, Ahmet Yüksel Gülay, İbrahim Kahraman.Tonya:  Hasan Erdoğan, Veysel Kurt.  Yomra: Cevdet Binay, Mustafa Pehlivan, Tülay Adanur, Metin Şahin, Ahmet Ali Kuru, Erdem İskender, Volkan Yıldırım, Aydoğan İskender.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.