BİLETÇİYİ GÜVENLİK  KAMERASI YAKALADI

Gümüşhane’nin Torul İlçesi Cebeli Köyü’nde yer alan Karaca Mağarası’nda görevli S.N. adlı kişi, ziyaretçilerin ödediği bilet ücretlerinin bir kısmını zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.
ZİMMET SUÇUNDAN GÖREVDEN ALINDI
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Karaca Mağarasında zimmet suçu işlendiği ortaya çıktı.  15 yıldır bilet görevlisi olarak çalıştığı Karaca Mağarasında ziyaretçilerin bir kısmına bilet kesmeyerek ücreti cebine koyduğu iddia edilen S.N. adlı görevli yapılan takip üzerine görevden alındı. Görevden alınan S.N. hakkında Torul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldı. 
ZİMMETİN NE KADAR PARA GEÇİRDİ?
Gümüşhane İl Özel İdare Müdürlüğü emrinde çalıştığı öğrenilen S.N. adlı biletçinin zimmetine ne kadar para geçirdiğinin araştırıldığı öğrenildi. Kamera kayıtlarında cebine para koyduğu belirlenen S.N., savcı talimatıyla gözaltına alındı. S.N. ve mağara çalışanlarının ifadesine başvuruldu. Görevden alındıktan sonra rapor alan ve emeklilik dilekçesi verdiği öğrenilen S.N., parayı cebine koyduğu kamera görüntüleri kendisine izlettirildi. S.N., kasaya para koyduğunu ve geri aldığını söyledi. Kameraların geriye dönük yapılan incelemesinde S.N.’nin kasaya para koymadığı belirlendi. S.N.’nin ziyaretçilere ücretsiz giriş bastığı ve parayı zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. Bu arada mağaraya giriş ücretinin sivil 8, öğrenci 5 TL olduğu belirtildi. 
İŞTE KARACA MAĞARASININ ÖZELLİKLERİ 
Birbirine bağlı 5 salondan meydana gelen Karaca Mağarasının toplam uzunluğu 256 metredir. 
Girişe göre en derin noktası ise -15.5 metre olan Karaca Mağarası, az eğimli giriş dışında bütünüyle yatay bir mağaradır. Mağara içerisindeki salonlar arasındaki duvarları yerli kaya değil damlataş sütunları oluşturur. Karaca mağarasında her türden damlataş oluşumuna rastlamak mümkündür. Sarkıt, dikit, sütun, bayrak ve perde damlataşları ile damlataş havuzları büyük boyutlara ulaşmıştır. Mağara içi damlataş birikim ve şekilleri bakımından son derece zengindir. Bu şekiller büyüleyici bir görünüm sunarlar. Bu şekiller çok canlıdır ve gelişmeleri devam etmektedir. Mağarada dikkati çeken diğer bir şekil grubu da mağara gülleri, kalsit kristalleri ve eksantriklerdir. Mağara gülleri damlataş havuzlarının kenarlarında hatta havuzlardan çıkan küçük dikitlerin üzerinde oluşmuşlardır. Karaca mağarası kuru bir mağaradır. Ancak tavan ve duvarlardan sızan sular mağara tabanında büyük gölcükler oluşturmuştur. Özellikle mağaranın son kesimlerindeki göllerin derinliği 1 metreyi bulmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.