CİNAYETE TAHRİK İNDİRİMİ İSTENDİ

Baba ve oğlunu öldüren, kendi oğlunu ve banacağının kızını yaralayan Yusuf Y. hakkında 3 ayrı suçtan dava açıldı. Savcı iki kişiyi öldüren şüpheli hakkında müebbet hapis yerine haksız tahrik indirimi uygulanmasına karar vererek, 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ATEŞ EDERKEN OĞLUNU VURDU

Trabzon Maçka İlçesi Çayırlar Mahallesi'nde 27 Haziran 2018 tarihinde Kenan Karakaş, oğlu İsmail Karakaş ile birlikte kızları N.A.’ya yönelik cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettikleri bacanak Yusuf Y.’nin kapısını çaldı. Evde bir süre sonra çıkan tartışma üzerine baba ve oğlu Yusuf Y.’yi dövmeye başladı. Yusuf Y. kavga sırasında kanepenin üzerinde bulunan tabancası ile Kenan Karakaş ve oğlu İsmail Karakaş'a ateş etti. Bu sırada evde bulunan oğlu Hasan Yıldız yaralandı. Evden çıkarak kaçmak isteyen Yusuf Y. karşılaştığı N.A. ile boğuşmaya başladı. Bu sırada silah ateş aldı ve N.A. ayağından vuruldu.

SAVCIYA YAŞADIKLARINI ANLATTI

Psikolojik sorunlara olan N.A.’nın eşini sık sık doktora götürdüğünü belirten Yusuf Y., “Taciz söylemleri üzerine aile ile irtibatımı kopardım.  Olay günü ise hayvanları otlattıktan sonra geri döndüm. Bacanağım ve oğlu eve geldi. Bana saldırdı. Kapının yanındaki kanepenin üzerinde silahı alarak kapıya ve duvara ateş ettim. Oğlum içerideydi. Sonra kaçarken şoka girdim. N.A. silahımı aldı. Elini yeri doğru tuttum. Bu sırada silah ateş aldı. Ölmelerine çok üzüldüm. Amacım kimseyi öldürmek değildi” diye ifade verdiği öğrenildi.

ÖRGÜ TANIĞI CİNAYETİ ANLATTI

Tacize uğradığını iddia eden N.A., “Babam ve kardeşim Yusuf ile konuşmaya gitti. Yusuf onlara ateş ettikten sonra telefonla ambulansa haber vermek istedim. Telefonumu elimden alarak, ‘Ambulansa haber veremeyecekseniz ş… Buruda gebereceksiniz’ dedi. Bu sırada boğuşma çıktı ve beni silahıyla vurdu. Kaçarak S.Y.’nin evine sığındım. Orada bayıldım. Gerisini hatırlamıyorum” diye konuştu.

SAVCI İSTİSMAR SUÇUNU AYIRDI

Kenan ve İsmail Karakaş adlı baba ve oğlunu tabancayla öldüren Yusuf Y. cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle müebbet hapis yerine 12 yıldan 18 yıla kadar istemiyle yargılanmasına karar verildi. Bacanağı Kenan Karakaş’ın kızı N.A. ve oğlu Hasan Yıldız’ı yaralayan Yusuf Y.’nin yaralama ve ruhsatsız silah kullanmaktan hapsini isteyen savcı, N.A.’ya yönelik cinsel istismar suçundan dosyasını ayırarak soruşturma yapılmasını talep etti. Maktullerin şüphelinin evine gidip, şüpheliyi dövmesini haksiz tahrik indirimi olarak kabul eden savcının hazırladığı iddianamede Yusuf Y.’nin N.A. ve Hasan Yıldız’ın kasten yaralandığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.