ÇOCUKLAR ANNEYE VERİLDİ, BABA ÇOCUKLARI KAÇIRDI

Trabzon'da eşinin çocuklarını dövdüğünü kayıt altına alarak boşanma davası açan Metin T., çocukların velayetinin anne Sema T.'ye verilmesi üzerine iki çocuğu ile birlikte sırra kadem bastı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve çocuk kaçırma suçundan dava açılan Metin T. her yerde aranıyor. 

BOŞANMA DAVASI AÇTI

Trabzon'da yaşayan Metin T. 2017 yılında hemşire Sema T. ile dünya evine girdi. Biri 4 yaşında diğeri 1 yaşında iki çocuk babası olan Metin T. eşinin çocuklarına şiddet uyguladığını iddia ederek, Trabzon Aile Mahkemesine başvurarak boşanma talebinde bulundu. Metin T. mahkemeden çocuklarının velayetine talep etti. Eşinin çocuklarına bakmadığı, aşı karşıtı olduğunu ve çocuklarının hasta oldukları dönemde ilaç vermediğini ve şiddet uyguladığını ileri sürdü.Sema T. ise eşinin kendisini tehdit ettiğini, öfke kontrolü olmadığını ileri sürerek, "Çocuklarıma zarar vermedim.Çocuklarıma çok nadir bağırdım. Poposuna dokundum ama vurmadım. Eşim bana saygısız davrandı. Hakaret etti "diye savunma yaptı. 

ÇOCUKLARINI KAÇIRDI

Mahkeme önce çocukları babaya daha sonra Sema T.'nin itirazı üzerine velayeti anneye verdi. Evde çektiği şiddet görüntülerine avukatı Selmin Köroğlu aracılığıyla mahkemeye gönderen Metin T. sonuç alamayınca, çocuklarını kaçırdı. Çocuklarının korku evinde yaşadığını belirten Metin T., eşinin ütü ile çocuğunun yüzünü yaktığını ileri sürdü.Eşinin çocuklarına şiddet uyguladığını iddia eden ve bunları kayıt altına aldığını belirten Metin T.,eşinin durumu farketmesi üzerine kameranın yönünün değiştiğini söyledi. Eşinin çocukları oklava ile korkuttuğunu iddia eden Metin T., "Eşim aşı karşıtıdır. Çocukların aşıları yapılmamıştır. Çocuklar hastalandığında ilaç vermek istemiyor. Mahkeme kararına rağmen çocuklar anneye gitmek istemiyor, ağlıyor. Şiddet gördükleri için gitmek istemiyor. Anne çocuklara sevgi göstermiyor. Çocukları koruma amaçlı anneye vermedim.Ama pedigog rapoları ile çocuklar anneye verildi" dedi.

ANNENİN HAPSİ İSTENİYOR

Metin T.'nin şikayeti üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Sema T. hakkında 4 yaşındaki çocuğuna yönelik tehdit, kötü muamele ve basit yaralama suçlarından dava açıldı. Eşinin ve ailesinin kendisine komplo kurduğunu ileri süren Sema T., "Görüntüler planlı çekildi. Olay öncesinde tahrik edildim. Bu anlara ilişkin görüntü yok. Çocuklarıma karşı suç işleme amaçlı eylemde bulunmadım" dedi. Bilirkişi tarafından görüntü çözümlerinde yer alan, "Döverim seni, vuracağım sana, nedir senden çektiğim, bir sus vallahi boğduracan kendini bana. Seni öldürürüm, gebertirim" şeklinde sözlerin yer aldığı rapor dosyaya girdi.İki ayrı görüntüde ise şüphelinin mağdurun boğazını tutup sıkmak ve el unsuruyla sırt bölgesine vurarak alt soya karşı basit yaralama suçunu iki kez işlediği bilirkişi raporu olarak dosyada yer aldı.  Ayrıca dosyaya annenin farklı tarihlerde mağdur kızına yönelik elinde bulunan oklava ile sağa sola vurup korkutmak, elini yumruk yaparak korkutmak, yemek yemesi için darp boyutuna ulaşmayan fakat şefkat ve merhametle bağdaşmayacak fiziksel eylemlerde bulunarak zincirleme şekilde tehdit suçunu işlediği rapora girdi. Asliye ceza mahkemesinde yargılanan Sema T. hakkında toplam 6 aydan 2 yıla kadar hapis istendi. Savcı ayrıca iddianamede cezanın yarı oranında arttırılması talep etti.

5 GÜN HAPİS CEZASI ÇIKTI

Aile mahkemesi, çocukları teslim etmeyen baba Metin T.'nin 5 gün süreyle disiplin hapis cezası verdi. Yapılan suç duyurusu üzerine ise Metin T. hakkında iki çocuğunu kaçırdığı için başlatılan soruşturma tamamlandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Metin T.'nin üç aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor. Metin T. çocukları için adalet istediğini belirterek, yardım istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Xyz 4 ay önce

Adli süreçlere hakim olan biri olarak bu yaptığınız haberin yanlı olduğu ne kadar da belli. Anne şiddet uygulasaydı ne pedagog anneye verirdi ne hakim. Annenin suçsuz olduğu belli ki pedagog raporları adli raporlar ve hakim en üst merci olarak anneye vermiş. Asıl adalete itiraz eden baba ise çocukları kaçırmış. Sahi çocuk kaçırmanın neresi iyi neresi güzel bu haber baya baya çocuk kaçırmanın güzel olduğunu ve adil olduğunu söylüyor. İnsanlara yanlışı öğretmeyin adaleti öğretin

Avatar
yzx 4 ay önce

Ne güzel anlatmışsınız. Herkese söz hakkı vermişsiniz. Haberin içeriğinde anneye açılan dava da var, babaya açılan dava da var.. Tarafsızlığınızı korumuşsunuz..