Doktor Hatasını Savcı Affetmedi

Özel hastanede görevli iki doktor hakkında hapis istemiyle dava açıldı

Trabzon’da özel bir hastanede görevli iki doktor hakkında taksirle ölüme neden olmak iddiasıyla hapis istemiyle dava açıldı.

SAVCI ÖLÜM NEDENİNİ SORDU

Şeker hastası olan Fatma Yılmaz özel bir hastanede diyabet cerrahisi yöntemiyle ameliyata alındı. Ameliyattan bir süre sonra hayatını kaybeden Fatma Yılmaz oğlu Ercan Yılmaz ameliyat sırasında doktorların annesini bağırsağını deldiğini iddia ederek, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ercan Yılmaz, ameliyat sırasında doktorların annesinin bağırsağını deldiğini belirterek, “Anemin şekerden başka hiçbir hastalığı yoktu. İnsülinden kurtulmak için bu ameliyatı oldu. Bir hafta anneme su içirmediler. Konuşamaz hale geldi. İlgilenecekleri yerde dalga geçtiler. Acil ameliyata aldılar. Doktorlar, bağırsağın delindiğini ve böbreklerin iflas ettiğini görünce, hastaneyi terk ettiler. Acil doktoru bize annemin öldüğünü haber verdi” dedi.

ATK DOKTOR HATASI BELİRLEDİ

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde savcı dosyayı Adli Tıp Kuruma göndererek rapor istedi. İddialara ilişkin ifade veren iki doktor hastaya gerekli tüm müdahaleleri yaptıklarını belirterek, haklarındaki suçlamaları reddetti. Adli Tıp Kurumu 8. Adil Tıp İhtisas Kurulu’nun hazırladığı rapor Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı gönderildi. Raporda ameliyat sonrasında hata yapıldığı belirtildi. Hazırlanan raporun ardından soruşturmacı savcı, iki doktor hakkında taksirle ölüme neden olmak suçundan hapis istemiyle dava açtı. Savcı, her bir doktor için iki yıldan 6 yıla kadar hapis talep etti. İki doktor Akçaabat Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

AVUKAT TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Aile, iki doktor ve hastaneye tazminat davası açtı. Yılmaz ailesinin avukatı Fatih Çakır, mahkemeye başvurarak, doktorlar ve hastane hakkında 630 bin TL maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
DoktorHastaneSavcı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105