DOKTOR KUZENİN GİZLİLİĞİNİ İHLAL EDİNCE...

Doktor kuzeninin yazılarını deşifre edince hapis istemiyle karşı karşıya kaldı

Trabzon’da görevli kadın doktor aile üyelerinin kullandığı ortak WhatsApp grubuna yazdığı bir paylaşımı, Instagram üzerinden deşifre eden kuzeni hakkında suç duyurusunda bulundu. Kuzen hakkında haberleşmenin gizliliğin ihlal suçundan hapis istemiyle dava açıldı.

DOKTOR KUZENİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde görevli Doktor E.Ö., pandemi sürecinde aile üyelerinin kayıtlı olduğu WhatsApp grubundan bir paylaşımda bulundu. Bir süre sonra Doktor E.Ö.’nün kuzeni İ.S., Instagram üzerinden bu yazıyı paylaşarak altına, “Bakın bir doktorumuz diyor ki, bırakın ölsünler cahil bunlar” şeklinde yazı ekledi. Bunun üzerine paylaşımının çarpıtıldığı ileri süren E.Ö. suç duyurusunda bulundu. E.Ö., “Halkın dikkatli olması bilinçsiz davranıldığını belirterek, uyarılarda bulundum. Kuzenim beni zor durumda bırakmak için Sağlık Bakanı Fahrettin Kocayı etiketleyerek paylaşımda bulundu. Beni karalamaya çalıştı” dedi.

DOKTOR KUZENİM BENİ TEHDİT ETTİ

Şikayet üzerine gözaltı işlemleri yapılan ve ifadesine başvurulan İ.S., aile üyeleri arasında konuşurken doktor olan kuzenim, ‘Biz burada boşa emek veriyoruz,. Halkımız bilinçsizce dolaşıyor’ şeklinde yazılar yazdı. Bunun üzerine ben guruptan çıktım. Bir süre sonra kuzenim bana sosyal medyadan, “Ezikliği her dönem yaşadın yaşıyorsun. Sana üzülüyorum. Benimle aynı düzeyde olabilmen çok zordu. Ancak bir erkeğin gölgesinde var olabilirsin. Bu da büyük omurgasızlık” diye yazdı. Bunu üzerine sinirlendim ve yazılarını fotoğraf olarak Instagram üzerinden paylaştım. Sonra kuzenimin telefonundan bana tehdit içerikli bir mesaj geldi. Bende E.Ö.’den şikayetçiyim” dedi.

HABERLEŞMENİN GİZLİLİĞİNİ İHLAL ETMİŞ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, İ.S. hakkında hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcı, İ.S.’nin bir yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.