GİRESUN’DA ŞEHİT ETTİLER,  TORUL KIRSALINA GÖMDÜLER

Gümüşhane’nin Torul İlçesi kırsalında bulunan bir roketatarın Giresun’da bir astsubayı şehit ettiği tespit edildi.

ROKETATAR GİRESUN’DA KULANILMIŞ

Gümüşhane’nin Torul İlçesi Harmancık tünelinde iki askeri şehit eden teröristlerin Cıt deresine gömdüğü mühimmatın kriminal incelemesi tamamlandı.  Teröristlerin Torul kırsalına gömdüğü mühimmat içerisinde1 adet roketatar, 2 adet anti tank mühimmatı, 1 adet RPG anti personel mühimmat, 3 adet RPG 7 sevk fişeği,1 adet akü ve bir adet radyo el geçirilmişti.

ROKETERATAR ASTSUBAYI ŞEHİT ETMİŞ

Kriminal inceleme sonucunda roketatarın Çaldağ Jandarma Karakolu ve Güce İlçe Jandarma Karakolu’na yönelik düzenlenen saldırılarda kullandığını tespit edildi. Roketatarın Çaldağ Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Başçavuş Zafer Çalışkan’ı şehit ettiği ortaya çıktı.  Saldırıyı da iki askeri şehit eden gurubun gerçekleştirdiği belirlendi.

MEHMETÇİK DAĞ-TAŞ TERÖRİST ARIYOR

Jandarma, Doğu Karadeniz’de terör örgütü PKK’ya göz açtırmıyor. Ormanlık arazilerde ve Karadeniz yaylalarında operasyonlar aralıksız olarak sürüyor. Yıl boyunca süren operasyonlar neticesinde örgütün bölgedeki tüm lojistik sığınakları imha edilirken, son 4 yılda üst üste düzenlenen operasyonlar sonucu 43'ü 2019 yılında olmak üzere 66 sığınak ele geçirildi.

4 YILDA 24 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Düzenlenen operasyonlarda aralarında örgütün sözde bölge sorumlularının da bulunduğu 24 terör etkisiz hale getirildi.  Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Tokat, Ordu, Bayburt ve Artvin illerinde devam eden operasyonlar, Erzincan ve Erzurum illerinin Doğu Karadeniz'e bağlantılı bölgelerine doğru genişletildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.