İBRAHİM USTA VE TRABZONSPOR

Trabzonspor, TFF Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Usta’yı bir kalemde çizdi. Usta, sıradan bir Trabzonsporlu değil. Trabzonspor başta olmak üzere bu kentin sosyal hayatında önemli yeri olan birisi. Varlığını inandığı davasına ve çok sevdiği kent varlığına adayan birisi… Trabzon ve Trabzonspor Usta için, bugün Usta’yı delege bile yapmayan ve hatta delege olmasına karşı çıkan yöneticilerden çok daha önemli…

İbrahim Usta’ya yapılan muamele, saygısızlıkla ifade edilebilir. Bugünkü başkanın Trabzon ve Trabzonspor üzerinde birazcık hassasiyeti olabilseydi, Usta konusunda da hassas davranabilir ve doğal hakkı olan delegeliğine karşı çıkmazdı. Hassas olmadığınız konuda, başkasına da hassas davranamıyorsunuz. Ne yazık ki Trabzonspor Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu’n da bu hassasiyeti camia hissedemedi. Şeklen ve dışa verilen mesajlar hariç!..

***

İbrahim Usta’yı bu kentte en yakından tanıyanlardan birisi olduğumuzu düşünüyoruz. İnsanları zor zamanda tanımak lazım. Usta’yı o zor dönemde tanıdık ve yol arkadaşlığı yaptık. 28 Şubat sürecinde köşe bucak sinenlerin aksine, yiğit duruşu O’nun karakteristik özelliğindendir. Aynı şekilde 15 Temmuz gecesi eviyle vedalaşıp, silahını alıp TRT baskınını kırmaya gidenlerden bir olması yine bir  Usta klasiğidir. Yağ çekmez. Minnet etmez. Sözünü gizlemez. Sizi aramaz. Siz keşfedip bulursanız ne ala… Aramazsanız önemsemez… Bu kadar yakından tanıyoruz.

***

Diyeceksiniz ki şimdi bütün bunların Trabzonspor TFF delegeliği ile ne alakası var? Dememiz o ki, böyle bir Trabzonsporluyu Ahmet Ağaoğlu tanımadıysa hata Usta da değildir. Camiayı tanımayan ve tanımak gibi bir derdi de olmayan Ahmet Ağaoğlu’n da… Daha açık yazalım… Ağaoğlu, Usta’nın bu camia ve Trabzonspor için yaptıklarını alt alta yazıp arkasına yaslanıp kendi kendine sorsa? Bize göre ne soracağını bile bilemez!.. Öyleyse Usta’nın delegeliğine karşı çıkması nedendir? Usta kendisinden yönetime önerilmesini istemedi. Hakkı olan delegeliği bekledi. Delegelik neden verilmedi?

 İbrahim Usta’nın, Hacıosmanoğlu’nun önerisiyle TFF yönetimine girmesine o dönem karşı çıktık. İbrahim Usta’ya belki hayatının en büyük eleştirilerini biz yaptık. Ama bu yaklaşım, Usta’nın bizim nezdimizdeki önemli yeriyle alakalıydı. O kadar önemli bir keyfiyet sahibinin o dönemi temsilen yönetici olmasına gönlümüz ve fikrimiz razı olmadı. Çok sıkıntılar çekti. Ceza yedi, dışlandı. Ama hepsini ve her şeyi Trabzonspor uğruna sineye çekip Trabzonspor’a ve bu camiaya büyük katkı verdi. Dün, Trabzonspor’a fayda sağlayamayacağına inandığımız için eleştirdiğimiz Usta’yı bugün Trabzonspor yönetimi haksızlığa uğrattığı için savunuyoruz.

***

İbrahim Usta, Trabzonspor’da tek başına bir isim de değildir. Bütünün bir parçası ve bir dönem başkanlık için düşünülen isimdir. Trabzonspor’un şampiyonluğa yürüdüğü 2010-11 sezonunda Sadri Şener yönetimine karşı aday olmayı düşündüğünde camianın“Şampiyonluğa yürüyoruz. Tek adayla gidelim” yaklaşımına ters hareket etmemiş ve saygı göstererek çekilmiştir. Camia ile hiç ters düşmemiştir.

İnsan bazen yalnız kendi yaptıklarını değil, başkasının yaptıklarını da hazmedemiyor. İbrahim Usta bu yönetimden TFF yöneticiliği istemedi. Bir eski TFF yöneticisi ve Başkan vekili olarak sadece ‘delege yapılabilirdi. Üstelik bu bir hakkın teslimi olurdu. Usta neden delege yapılmadı?’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.