KURTLARLA DANS

ABD ile yapılan onüç maddelik güvenli bölge mutabakatı sonrası Cumhurbaşkanımız 22 Ekim 2019 Salı günü Rusya lideri ile Soçi'de önemli bir görüşme yaptı. Bu görüşme önümüzdeki günlerde önemli gelişmeleri de beraberinde getirecektir. Şimdi gelelim detaylara:
Bu anlaşma ilk bakışta ülkemiz açısından tam anlamıyla olmasada istenilenlerin alındığını gösteriyor. Hem masada hemde sahada. Türkiye Cumhuriyeti Devleti istediğini aldı. Diplomatik bir başarı var ortada. Türkiye, tüm emperyal güçlere rağmen cesur adımlar atarak Rusya ve ABD ile istediği noktada anlaştı. Artık bizde küresel bir aktörüz. Türkiyesiz oyun kurulamayacağını dünyaya gösterdi. Bu aslında bir diriliş hikayesidir.
ABD’nin kapı köpeği YPG’nin yeni sahibi Rusya olmuştur. Bir bölgede Rusların diğer bölgede ABD’lilerin kemiğini yalamak zorunda kalacaklar. Yoksa yaşama hakları olmayacak.
Ayn el Arab (kobani) ve Kamışlı ile ilgili netlik göremedim ilk bakışta. Yanılmış olabilirim ancak önümüzdeki günlerde de buralar ısınabilir. 
Münbic ve Tel Rıfat temizleniyor. Rusya ile birlikte bölge Türkiye’nin kontrolünde olacak.
Artık ABD ve İsrail’in terör devleti hayali uzunca bir müddet çöp olmuştur. Ülkemiz operasyon yapmadan istediğini alma başarısını göstermiştir elhamdulillah. 
Artık ABD Suriye için yeni politika benimsemek zorunda. Bence uzun görüşmenin kısa özeti budur. Kalın sağlıcakla sevgili okurlarım.

Anahtar Kelimeler:
GünABDRusyaSoçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayan pipo 5 yıl önce

Yorumun özü