O SÜRÜCÜ TALİ  KUSURLU ÇIKTI

15 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan sürücü hakkında dava açıldı

Trabzon’da yürekleri dağlayan kazayla ilgili soruşturma tamamlandı.

SÜRÜCÜ KENDİNİ SAVUNDU

Trabzon'un Yalıncak Mahallesi'nde 2 Mart 2019 günü meydana gelen trafik kazasında KTÜ Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Aleyna Şanlı’nın ölümüne neden olan sürücü hakkında dava açıldı. Kazanın ardından gözaltına alınan 61 BK 095 plakalı aracın sürücüsü M.K., genç kızın aniden önüne çıktığı belirterek, durmaya zaman bulamadığını aracın direksiyonu sola doğru çevirerek kaçmak istediğin söyledi. M.K.’nın çarptığı genç kıza aynı istikamette seyir halinde olan M.S. adlı sürücünün de çarptığı soruşturma dosyasında yer aldı.

15 GÜN CEZAEVİNDE KALDI

Dava dosasına giren kaza tespit tutanağında araç sürücüsü M.K. hızını azaltmadığı için tali kusurlu bulunduğu, Aleyna Şanlı’nın ise asli kusurlu bulunduğu yer aldı. 15 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen M.K. hakkında taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istendi. İddianameyi hazırlayan savcı, ayrıca taksirle işlenen suçtan dolayı verilecek olan cezanın failin kusuruna göre belirlenmesini talep etti. M.K. asliye ceza mahkemesinde taksirle bir kişinin ölüme neden olmak suçundan hakim karşısına çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.